PITAMO VAS: Da li bi Advokat trebalo da prosledi igrače mladoj selekciji za baraž?

Sredinom oktobra, dve naše selekcije moraju da jure pobede u kvalifikacijama, a glavnu reč ima selektor A tima

  • 20

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ušla u je baraž za Evropsko prvenstvo naredne godine u Češkoj kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane u kvalifikacijama, a za rivala će imati izuzetno teškog protivnika - Španiju.

Utakmice baraža na programu su 10 i 14. oktobra, a upravo na dan drugog meča, A reprezentacija Srbije dočekuje Albaniju u meču trećeg kolva kvalifikacija za EURO 2016. godine.

Zato će biti interesantno da vidimo sastave koje će oformiti Radovan Ćurčić, odnosno Dik Advokat, koji je podsetimo, sklopio takav ugovor sa FSS da je plasman na evropsku smotru zapravo glavni motiv njegovog angažovanja.

Sve oči su uprte u Holanđanina, od čijeg spiska najviše zavisi i dalji Ćurčićev rad.

Konkretno, treba da vidimo za koju selekciju će sredinom oktobra nastupiti Matija Nastasić, Aleksandar Mitrović, Filip Đuričić, Miloš Jojić, Lazar Marković i Nemanja Gudelj.

Sada se postavlja pitanje: šta nam je prioritet?

1. Da nam mladi budu kompletni kako bi obezbedili mesto na Evropskom prevenstvu u Češkoj naredne godine, a samim tim, možda i olimpijsku vizu Igre u Riju?

2. Da obezbedimo najjači sastav A selekcije za Jermeniju i Albaniju i imamo maksimalne šanse za preko potrebne bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj?

Pre nego što u komentarima obrazložite svoje mišljenje, podsetićemo vas i na nedavno izgovorene reči selektora mladih Radovana Ćurčića:

- Oduvek sam govorio da je A selekcija prioritet. Bitnije je da se kvalifikuje naš najjači tim, ali isto tako je mlada reprezentacija važna. Ovi igrači su pripremljeni i spremni da se iz Italije vrate sa pozitivnim rezultatom. Selektor Advokat je skoro preuzeo tim i želi da vidi sve igrače - rekao je Ćurčić.

SPISAK MLADIH ZA POSLEDNJE DVE UTAKMICE PROTIV ITALIJE I SEVERNE IRSKE:

GOLMANI: Marko Dmitrović (Ujpešt, Mađarska), Nikola Perić (Jagodina), Predrag Rajković (Crvena zvezda).

ODBRANA: Marko Petković (C. zvezda), Aleksandar Pantić (Kordoba, Španija), Uroš Ćosić (Peskara, Italija), Miloš Veljković (Totenhem, Engleska), Bogdan Planić (C. zvezda), Aleksandar Filipović (Jagodina), Filip Stojković (Čukarički), Nemanja Petrović (Partizan).

SREDINA TERENA: Goran Čaušić (Eskišehir), Darko Brašanac (Partizan), Aleksandar Kovačević (C. zvezda), Srđan Mijailović (Kajzeri), Nemanja Radoja (Selta, Vigo, Španija), Sergej Milinković-Savić (Genk, Belgija), Andrija Živković (Partizan), Slavoljub Srnić (Čukarički), Filip Kostić (Štutgart, Nemačka).

NAPADAČI: Aleksandar Pešić (Tuluz, Francuska), Uroš Đurđević (Vitese), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd)

SPISAK A SELEKCIJE PRED MEČ SA FRANCUSKOM

GOLMANI: Vladimir Stojković, Željko Brkić.

ODBRANA: Dušan Basta, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić, Stefan Mitrović.

SREDINA TERENA: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Adem Ljajić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski.

NAPAD: Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Ðuričić, Zoran Tošić, Filip Ðorđević, Aleksandar Mitrović.

(B. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja

    12. septembar 2014 | 18:02

    Ako albaniju i jermeniju ne mozemo da pobedimo sa drugim timom onda i ne trebamo da idemo na EP!

  • Milan

    12. septembar 2014 | 18:09

    A tim naravno

  • KRALJ

    12. septembar 2014 | 18:35

    Ovo pitanje se samo može kod nas da postavi. Naravno da NE! Klubovi sa zapada sigurno ne puštaju svoje igrače da igraju za mladu reprezentaciju. Čuj ako ne možemo da pobjedimo bez Mitrovića, Markovića, Nastasića i Jojića onda ne treba ni da igramo HAHAHAHAHA. Ja ne vidim zamjenu za Markovića, Mitrovića i Nastasića. Albanija dobila Portugal, Kipar Bosnu, Island Tursku, a vi pratite mladu :D MLADA reprezentacija igra u službi A tima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA