NAKLON DO NEBA: Jasna Šekarić po osmi put na Olimpijskim igrama!

Najuspešnija srpska sportistkinja će se u Rio de Žaneiru probiti na treće mesto večne liste po broju učešća na najvećim sportskim smotrama

  • 2

Srpska reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić ispunila je sedmim mestom vazdušnim pištoljem na prvenstvu sveta u Granadi normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Šekarićeva je izborila vizu za Rio pošto je šestoplasirana Mađarica Renata Tobai Silke već osvojila normu malokalibarskim pištoljem.

Šekarićevoj će Igre u Riju biti osme u karijeri, a do sada je osvojila pet olimpijskih medalja - zlato i srebro u Seulu 1988, kao i tri srebra - na Igrama u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atini 2004.

Pomenimo da će svojim učešćem na Igrama u Rio de Žaneiru, najbolja srpska sportistkinja u prošlom veku dospeti na treće mesto večne liste rekordera po broju učešća na OI. Ispred nje su samo Hubert Raudaši i Afanajis Kuzmins koji imaju devet i legendarni Jan Miler koji se okruglo 10 puta pojavio na najvećoj sportskoj smotri.

Pre Šekarićeve, jedino je u reprezentaciji Srbije u streljaštvu olimpijsku kvotu ispunila Andrea Arsović u gađanju vazdušnom puškom

(Telegraf.rs/Tanjug).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаврило

    12. septembar 2014 | 22:06

    Најуспешнији Србски спортиста свих времена. Најлепша и као спортисткиња и као остварена жена а на првом месту ЧОВЕК. Сву радост и срећу јој желим и да је још дуго гледамо на такмичењима. Сигурно око и мирну руку да има свагда за живота и да то пренесе на младе.

  • Apokalipsa

    12. septembar 2014 | 21:25

    Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA