HRVATSKI MEDIJI: Srbija u transu, komšije najveće iznenađenje Mundobasketa (FOTO)

Velika pobeda košarkaške reprezentacije Srbije u polufinalu Mundobasketa ispraćena i u susednoj državi

  • 7

Pobeda protiv Francuske i plasman košarkaške reprezentacije Srbije u finale Mundobasketa u Španiji za mnoge je bio iznenađenje pa tako i za hrvatske medije koji su, kao najzaslužnije za to, u prvi plan istakli fenomenalnog Miloša Teodosića, ali i Bogdana Bogdanovića.

Gotovo u svim tekstovima napominje se da je Srbija maestralno odigrala 30 minuta i da smo skoro sve ubacivali, ali i dodali da su poslednje sekunde mogle da nam odnesu finale. Istina koju je i selektor Aleksandar Đorđević priznao.

Uz naslov ''Srbija u transu'' pobedu Orlova izvestili su ''Jutarnji list'' i ''Sportski. net'', s tim da je ''Jutarnji'' dodao da su ''istočni susedi'' najveća senzacija Mundobasketa i da niko nije verovao u ovo posle tri poraza u grupi.

''Index'' je otišao korak dalje u hvaljenu srpskog plejmejkera. ''Briljantni Teodosić uništio evropske prvake'' bio je naslov na ovom portalu. uz sličnu konstataciju da je Srbija perfektno odigrala 30 minuta.

Ostali mediji su samo konstantovali da je Srbija kroz neizvesnu završnicu ušla u finale gde će u nedelju igrati protiv SAD, a o neuspehu hrvatskih košarkaša govorio je legendarni jugoslovenski stručnjak Ranko Žeravica.

- Ispadanje hrvatske reprezentacije je najveće iznenađenje za mene. Hrvatska ima izvanredne igrače i tim, a katastrofalan rezultat je posledica slabog vođenja ekipe - između ostalog je istakao Žeravica za ''Jutarnji list''.

Upravo je selektor Repeša označen kao glavni krivac. Već je počela licitacija o njegovom nasledniku,  a kao jedno od imena pominje se Toni Kukoč.

- Možda me i zanima posao selektora Hrvatske ako su uslovi dobri i ako je zdrava atmosfera. ponavljam, zanima me posao trenera, ali... - ostao je nedorečen legendarni košarkaš u izjavi za ''T Portal''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    13. septembar 2014 | 09:09

    E stvarno bih voleo da vidim sada selektorski derbi Sale-Toni

  • hrvat

    13. septembar 2014 | 09:37

    bravo, svaka čast

  • Doktor

    13. septembar 2014 | 09:33

    Nista bez komsija...ucite kako se pobedjuje, nosi ponosno dres i stoji casno !!! Srbija !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA