Srbija posle 16 godina bez polufinala Svetskog prvenstva!

Četiri puta zaredom su odbojkaši bili među četiri najbolje ekipe na šampionatima planete, ali ove godine neće moći to da ponove, jer su ih zaustavili Francuzi na tom putu

  • 0

Srpski odbojkaši su izgubili sve šanse da se domognu polufinala Svetskog prvenstva i to prvi put posle 16 godina. Košarkaši su u petak uveče pobedili Francuze u polufinalu Mundobasketa, ali su se "Galski petlovi" revanširali na šampionatu sveta u odbojci i otpisali Kolakovićeve izabranike iz borbe za medalje 3:1 (27:25, 23:25, 23:25, 20:25).

Nakon četiri uzastopna učešća u polufinalima planeteranih smotri, Srbija neće braniti bronzanu medalju osvojenu pre četiri godine u Italiji. Našim igračima bila su potrebna dva trijumfa u poslednja dva meča druge grupne faze kako bi se domogli trećeg dela šampionata, ali su posustali već na prvom koraku.

Baš kao i u prethodnom susretu sa SAD, imali smo prednost 1:0 u setovima, ali je usledio preokret u izvođenju Francuza, a ponovo je presudio treći set, kada su Atanasijević i drugovi imali prednost od tri poena do gotovo samog kraja, a onda je ispustili i vratili protivniku samopouzdanje.

Nisu Srbi imali rešenje za Antonina Ruzije koji sam vodi kroz ovaj šampionat "trikolore", a protiv nas je osvojio 22 poena, a u stopu ga je pratio Ervin Ngapet sa 18. U srpskom taboru je najbolji bio Atanasijević sa 19 poena, jedini koji je bio na njegovom nivou jeste Nikola Kovačević.

Našim igračima još preostaje jedan susret do kraja učešća na planetarnoj smotri i to protiv Irana, koji sa klupe maestralno vodi Slobodan Kovač i koji se bori za jednu od prve tri pozicije koje vode u treću fazu šampionata.

Tabela: Francuska 16, Poljska 12, Iran 11, SAD 10, Srbija 9, Argentina 3, Italija 2, Australija 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA