UCENA: Četiri luda uslova Gvardiole za produženje ugovora

Streteg Barselone želi više novca nego što ima Murinjo, hoće da dovede Tijaga Silvu, Đordija Albu, zvezdu u špicu napada i zahteva menadžerska ovlašćenja

  • 0

Barselonu očekuje odbrana evropske krune, a žreb im nije bio naklonjen, jer im je dodelio Milan. I to nije jedina glavobolja za čelnike i navijače katalonskog kluba. Muke im zadaje trener Pep Gvardiola čiji ugovor ističe narednog leta, a on se nećka oko produženja.

Iako je klub voljan da mu pruži sjajne uslove, mladi strateg je sada izneo uslove za produženje ugovora koji će biti (ne)moguća misija za klupske rukovodioce, jer su zahtevi poprilično nerealni. Gvardiola ima četiri uslova za paraf na novi ugovor.

4 miliona evra za pomoćnika

Prvi uslov: Veća plata za Gvardiolu i produženje ugovora sa celokupnim stručnim štabom. Naime, Pep želi veću zaradu od ljutog rivala Žozea Murinja koji prima 10 miliona evra po sezoni i najplaćeniji je stručnjak današnjice. Takođe, želi i neverovatnu platu od četiri miliona evra po sezoni za prvog asistenta Tita Viljanovu. Ako klub ispuni uslov, Viljanova će postati 11. najplaćeniji trener sveta, iako je samo pomoćnik!?

Drugi uslov: Pojačanja u odbrani! Gvardiola već ima neverovatno snažan tim, ali Real mu je u Primeri pokazao da su mu potrebna pojačanja. Gvardiola želi novu odbranu. Prva želja je Milanov komandant odbrane Tijago Silva, koga Barsa juri već godinu dana i on bi trebalo da zameni sve slabijeg Pikea. Druga želja je levi bek Valensije, Đordi Alba. Dete Barselone koji nije dobio šansu na Kamp Nou, ali je eksplodirao u dresu "slepih miševa" i čak postao standardan reprezentativac Španije. Gvardiola hoće da ga vrati kući kao što je to bio slučaj sa Fabregasom.

Nejmar ili Van Persi i ovlašćenja kao Ferguson

Treći uslov: Još jači napad! Trener Barselone želi da dovede zvezdu u špic. Na listu je stavio tri imena, a klub ima zadatak da dovede makar jednog: Nejmara, Robina Van Persija ili Hulka. Gvardiola brine kako će se Vilja vratiti na teren posle preloma noge. Sančez se takođe često povređivao, a Pedro je, navodno, na izlaznim vratima i čeka se prava ponuda da ga prodaju. Gvardiola bi najviše želeo Nejmara, ali njega će biti i najteže dovesti. Van Persi je druga alternativa, a Hulk dolazi u obzir tek ako ne uspeju poslovi sa prvom dvojicom.

Četvrti uslov: Menadžerska ovlašćenja! Ovde je možda Gvardiola i preterao. Želi poziciju u klubu kakvu imaju treneri u Premijer ligi i u nekoliko klubova Bundeslige. Ni veća trenerska imena od Gvardiole nisu uspevala da se izbore za ovakav status. Strateg Katalonaca želi da odlučuje u transfer politici kluba čime bi direktno bila ugrožena pozicija sportskog direktora Andonija Zubizarete. 

Lopta je sada u dvorištu čelnika Barselone. Nije im lako, jer je i cela ekipa uz Gvardiola. Ćavi je nedavno rekao: "svlačionica nije spremna za promenu trenera", a Mesi je poručio da je "Gvardiola važniji od mene za klub"...

(A. Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA