ĐORĐEVIĆ: Mnogi misle da nisam baš najnormalniji!

- Video sam nešto u igračima, da pored kvaliteta imaju srce, želju i bilo je samo potrebno da ih uverim da mogu do uspeha kojeg su ostvarili - rekao je selektor Srbije

  • 0
Doček košarkaške reprezentacije Srbije Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da osvajanje srebrne medalje na prenstvu sveta predstavlja sjajan uspeh i da su je njegovi izabranici osvojili potpuno zasluženo.

- Još jednom zahvaljujem svima koji su radili sa timom, saradnicima, ali pre svega igračima. Uspeh je veliki, medalja sjajna, potpuno su je zaslužili - izjavio je Ðorđević gostujući na RTS.

U emisiji je bilo i vremena za šalu, a posebno su bile zanimljive situacije kada se Marko Simonović našalio na svoj račun, kao i kad je Miroslav Nikolić objasnio ritual glađenja brade.

- Momci su jako dobro odgovorili na ritam rada i zahvalan sam im na tome. Mnogi smatraju da nisam najnormalniji, ali ja sam verovao u ovaj uspeh. Video sam nešto u igračima, da pored kvaliteta imaju srce, želju i bilo je samo potrebno da ih uverim da mogu do uspeha kojeg su ostvarili - rekao je Ðorđević, dodajući da zahvaljuje MK grupi što je reprezentaciji omogućila pripreme na Kopaoniku.

Njegov pomoćnik Miroslav Nikolić naveo je da su igrači sve izdržali na putu do vrhunskog rezultata.

- Pokušavamo da vratimo košarku u Srbiju, za sada ide dobro. Sve čestitke igračima, a uz njih Ðorđević je najzaslužniji za ogroman uspeh -kazao je Nikolić, dok je kapiten Nenad Krstić naveo da su on i saigrači postali tim "preko noći".

- Smatram da ni na utakmicama u grupi nismo odigrali loše, bili smo dobri čak i protiv Španije. Ipak, postali smo tim preko noći, bukvalno za dva dana, svi smo disali kao jedan. Pokazali smo kako igra tim, ne pojedinci. U finalu smo sve pokušali, ali Amerikanci su odigrali fenomenalno i zasluženo su pobedili - rekao je Krstić.

Miroslav Raduljica je dodao da je "sve neverovatno" i da mu je drago što je stvorena pozitivna atmosfera u ekipi, kao i da su osvajanjem srebra "postavljeni temelji za budućnost".

Marko Simonović je naveo da bilo "fenomenalno uživati na terenu", Stefan Birčević je istakao da je "imao sreću da bude deo ovog tima", dok Miloš Teodosić, koji je izabran u idealnu petorku šampionata, smatra da je nacionalna reprezentacija igrala "neverovatno dobru košarku".

- Ne bih isticao svoje partije, stvarno smo igrali sjajnu košarku i pokazali kakav smo tim. Bili smo jedinstveni i na terenu i van njega, disali smo kao jedan. Pokazali smo celom svetu koliko verujemo jedan u drugoga, zasluge za moje priznanje pripadaju svima u ekipi - kazao je Teodosić.

- Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Ðorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija - rekao je Teodosić u Skupštini grada nakon dočeka.

On je istakao da je državni tim napravio sjajan uspeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji.

- Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo - naveo je Teodosić, koji je izabran u idealnu petorku SP, gde je prosečno postizao 13,6 poena, 4,4 asistencije i 2,1 skok.

- Znači mi to priznanje kao i svakom igraču. Ipak, do njega ne bih došao da nisam imao pomoć saigrača i stručnog štaba. Ova nagrada je i njihova - kazao je košarkaš moskovskog CSKA.

Vladimir Štimac je ocenio da su svi srpski košarkaši dali sve od sebe i pružili "možda i više od maksimuma", Stefan Marković je istakao da je ponosan na saigrače, ali i na stručni štab što je omogućio da reprezentacija igra na vrhunskom nivou, dok je Bogdan Bogdanović naglasio da je tim postao "velika porodica".

Centar reprezentacije Srbije Raško Katić istakao je da je kao dečak maštao o tome da se nađe na balkonu Starog dvora.

- Doček je bio fenomenalan, ostvario nam se san. Niko nije očekivao da se nađemo u finalu, ali mi smo to ostvarili. Nismo imali strah ni protiv selekcije SAD, ali oni su bili jednostavno bolji i zasluženo osvojili zlato - kazao je Katić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA