Partizan je zaradio dosta, a tek će da zaradi od učešća u Ligi Evrope!

Crno-beli su do sada uspeli da od učešća u kvalifikacijama za evropska takmičenja prihoduju skoro 2.000.000 evra, ali mogu i više nego duplo od toga da zarade u narednih šest mečeva

  • 8

Partizan u četvrtak očekuje premijera u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige Evrope, kada će na stadionu u Humskoj gostovati veliki Totenhem. Međutim, kao i toko prethodnih meseci i poslednjih dana u taboru crno-belih se mnogo više priča o besparici i finansijskom stanu, kao i potencijalnom štrajku zaposlenih.

Vicešampionu Srbije je zato plasman u drugo po jačini evropsko takmičenje itekako dobrodošao i na finansijskom planu, jer su crno-beli zaradili i tek će zaraditi novac koji će im mnogo značiti na popunjavanju klupske kase. Zato su na zvaničnom sajtu kluba obelodanjene cifre koliko je jedini srpski predstavnik u međunarodnim takmičenjima inkasirao do sada i koliko bi mogao još da zaradi.

Na osnovu dosada odigranih šest mečeva u kvalifikacijama za evropska takmičenja, četiri za Ligu šampiona i dve za Ligu Evrope, kao i plasman u grupnu fazu, Partizan je dobio 1.875.000 evra što je veoma velika i značajna cifra za stanje u kome se nalazi, ali to nije sve, jer crno-beli imaju priliku da zarade i dodatan novac.

Od 100.000 do 1.800.000 evra mogu da inkasiraju u Humskoj u zavisnosti od rezultata koje će tim ostvariti u šest mečeva u grupi (pobede i remiji), ali takođe treba dodatno uračunati i zaradu od prodatih ulaznica za tri meča koja će odigrati na svom stadionu koji će verovatno biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Zatim i prodaju TV prava za prenos utakmica sa Partizanovog stadiona, kao i prodaju suvenira i artikala sa oznakama kluba koja bi trebalo da skoči tokom narednih meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    16. septembar 2014 | 19:39

    Partizan će nekako preživeti. A šta će biti sa CZ,koja nema skoro nikakvih prihoda. Nema evropskih utakmica,a ko zna, kada će ih više i biti. Sem Lazovića,nema šta da se proda. Kasa prazna,najveća je kazna !!!

  • peki

    16. septembar 2014 | 19:50

    To znaci vraca se rnic u januaru a mozda i delibasic..,ako su slobodni igraci

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    16. septembar 2014 | 23:11

    Eto prilike da se popuni budžet . 7+ u četvrtak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA