Liverpul sumnjivim penalom srušio Ludogorec u nadoknadi vremena, petarda Reala i šok za Atletiko! (VIDEO)

Najluđe je na otvaranju nove sezone bilo na "Enfild roudu" gde je u poslednjih deset minuta viđeno tri gola, a čak dva u sudijskoj nadoknadi vremena, a može se reći da je Ludogorec ostao nezasluženo bez ijednog boda protiv Liverpula

  • 9

Kakav početak novog izdanja Lige šampiona! Ne zna se gde je bilo više uzbuđenja, na kom meču, a bile su kiše golova. Naravno ni uzbudljive završnice nisu izostale. Odmah na startu smo mogli da vidimo šta nam je nedostajalo prethodna četiri meseca.

Najluđe je bilo na "Enfild roudu" gde je u poslednjih deset minuta viđeno tri gola, a čak dva u sudijskoj nadoknadi vremena, a može se reći da je Ludogorec ostao nezasluženo bez ijednog boda protiv Liverpula. Goleada je bila u Madridu, gde je Real sa petardom ispratio kući Bazel.

Najveće iznenađenje jeste sigurno poraz vicešampiona Evrope Atletiko Madrida od Olimpijakosa u meču sa čak pet golova. Dodajmo i da je u poslednjim minutima Galatasaraj došao do boda protiv Anderlehta, a da je Zenit neočekivano slavio protiv Benfike u Lisabonu.

Grupa A

Juventus - Malme 2:0

Juventus se u svom stilu dugo mučio sa Malmeom. Alegrijevi izabranicio nikako nisu mogli da nađu put do mreže Šveđana sve do 58. minuta kada je Tevez zatresao mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u Ligi šampiona posle pet godina.

Bila je to prelepa akcija u izvedbi Argentinca i Asamoe Iskusni napadač ju je započeo pasom prema francuskom reprezentativcu koji je odigrao povratan pas štiklom iz prve, a 31-godišnji Tevez je izbio sam ispred golmana i savladao ga. Da upotpuni svoje veče bivši argentinski reprezentativac je u 90. minutu postavio konačnih 2:0.

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2

Pirejci su krenuli jako od samog starta što im se isplatilo već u 13. minutu. Masuaku je oproba svoj udarac iskosa sa leve strane, a lopta je završila u maloj mreži Oblakovog gola. Na isteku pola sata meča svoju prednost su uvećali preko Afelaja.

Ipak Atletiko ne bi bio vicešampion Evrope kada bi se tako lako predao. Mandžukić je u svom stilu glavom pred kraj poluvremena smanjio na 2:1. Međutim, do izjednačenja nisu došli, jer je Mitroglu u 73. minutu u svom stilu rešio pitanje pobednika na ovom meču, a "jorgandžije" su preko Grizmana uspele još samo da smanje na 3:2.

Grupa B

Liverpul - Ludogorec 2:1

Kakva je to bila ludnica na "Enfildu"! Do 80. minuta Liverpul ništa nije uspevao da uradi dok su otpisani gosti imali pogođenu stativu, ali onda je zablistao Mario Baloteli i doneo vođstvo svom timu i svi su pomislili da je obezbedio prva tri boda za povratnika u elitno takmičenje, ali tako nisu mislili gosti.

U prvom minutu nadoknade Abalo je doneo izjednačenje debitantu za erupciju oduševljenja navijača šampiona Bugarske, ali je onda golman Borjan samo minut kasnije napravio grešku. Oduzeo mu je loptu Mankiljo, a ovaj ga je srušio i sudija je pokazao na belu tačku sa koje je kapiten Džerard doneo prvu pobedu "crvenima". Ipak, ostaje pitanje da li je postojao prekršaj za najstrožu kaznu?

Real Madrid - Bazel 5:1

Madriđani su bili rešeni da na ovom meču iskale bes zbog neuspeha u derbiju Madrida, pa su tako prosto izrešetali mrežu gostiju. Čak četiri pogotka su postigli u prvom poluvremenu, a redom su se u strelce upisivali: Suhi autogolom, Bejl, Ronaldo, Rodrigez, dok je počasni pogodak za Bazel postigao Gonzalez.

Sve je to bilo u prvih 45 minuta, dok je drugom poluvremenu tempo znatno opao, a Karim Benzema je upotpunio učinak napadačke linije Reala deset minuta pre kraja za peti pogodak svoje ekipe i trijumfalni početak odbrane titule.

Grupa C

Monako - Leverkuzen 1:0

Kao što je bilo i očekivano u ovom susretu nije bilo previše uzbuđenja i pretpostavljalo se da bi jedan pogodak mogao da reši pitanje pobednika što se na kraju i dogodilo. Žoao Mutinjo je uspeo da u 61. minut posle asistencije Berbatova zatrese mrežu Lena i donese prva tri boda još jednom povratniku u najelitnije evropsko takmičenje.

Benfika - Zenit 0:2

Početak iz snova imao je Zenit u Lisabonu. Već u šestom minutu su posle brzog kontranapada preko Hulka došli do vođstva, a klošmar za Benfiku se nastavio u 18. minut kada je golman Artur dobio crveni karton. Samo dva minuta kasnije Vicel je duplirao prednost gostiju i rešio pitanje pobednika već tada, a rezultat se nije promenio do kraja meča.

Grupa D

Galatasaraj - Anderleht 1:1

Susret u Istanbulu nije obilovao uzbuđenjima u prvom poluvremenu, a domaće navijače je u 52. minut šokirao De Praet sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca, a lopta se od stative odbila u mrežu golmana Galatasaraja.

Ipak, domaćin je uspeo da izvuče bod i to u sudijskoj nadokanadi vremena zahvaljujući najboljem strelcu ekipe Buraku Jilmazu koji je time produžio seriju Anderlehta bez pobede u gostima. Srpski napadač Aleksandar Mitrović imao je sjajnu priliku da se upiše u strelce, ali nije uspeo da savlada Musleru.

Borusija Dortmund - Arsenal 2:0

Borusija je pogocima u poslednjem minutu prvog i prvom minutu drugog poluvremena slomila Arsenal i zasluženo došla do prve pobede. Ćiro Imobile je sjajan prodor krunisao golom u nadokandi prvog poluvremena, a posle njegove asistencije Pjer Aubamejang je na startu drugog postavio konačan rezultat.

Neven Subotić je odigrao svih 90 minuta u dresu "milionera", dok je Miloš Jojić ušao u poslednjih desetak minuta meča.

Liga šampiona 1. kolo, rezultati:

Grupa A

Juventus - Malme 2:0

(Tevez 60, 90)

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2

(Masuaku 13, Afelaj 31, Mitroglu 73 - Mandžukić 38, Grizman 86)

Tabela: Juventus 3, Olimpijakos 3, Atletiko Madrid 0, Malme 0.

Grupa B

Liverpul - Ludogorec 2:1

(Baloteli 82, Džerard 90+3(p) - Abalo 90+1)

Real Madrid - Bazel 5:1

(Suhi 14 a.g., Bejl 30, Ronaldo 31, Rodrigez 37, Benzema 79 - Gonzalez 38)

Tabela: Real Madrid 3, Liverpul 3, Ludogorec 0, Bazel 0.

Grupa C

Monako - Bajer Leverkuzen 1:0

(Mutinjo 61)

Benfika - Zenit 0:2

(Hulk 6, Vicel 20 - c.k. Artur 18)

Tabela: Zenit 3, Monako 3, Leverkuzen 0, Benfika 0.

Grupa D

Galatasaraj - Anderleht 1:1

(De Praet 52 - Jilmaz 90)

Borusija Dortmund - Arsenal 2:0

(Imobile 45, Aubemejang 46)

Tabela: Borusija Dortmund 3, Anderleht 1, Galatasaraj 1, Arsenal 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba PFC

    17. septembar 2014 | 07:37

    Dozivotna suspenzija za sudiju :-)

  • likizhr

    16. septembar 2014 | 22:05

    Svaka cast na pracenju prenosa utakmica i smimkama golova ,nasi su nesposobni i na TVu i novine

  • Bane

    16. septembar 2014 | 22:54

    Ono videlo penal nije. Žao mi Ludogoreca, igrali su odlično i zaslužili su bod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA