MILIVOJEVIĆ ZA TELEGRAF: Crvena i bela su moje boje! U Olimpijakosu kao u Srbiji!

Bivši igrač Zvezde i Anderlehta bio je jedan od najboljih fudbalera na otvaranju Lige šampiona * Otkrio je za naš portal šta je ključno za kvalitetne igre na evro-sceni, koliko mu znače ocene medija i šta misli o Zvezdinoj utakmici protiv Napretka

  • 3

Anderlehtu nije bio dovoljno dobar, a sada je u Olimpijakosu jedan od najdominantnijih igrača, najzaslužniji za trijumf pirejskog tima u Ligi šampiona.

Na otvaranju nove sezone na evro-sceni, Grci su pobedili vicešampiona Atletiko Madrid 3:2, pre svega zahvaljujući Luki Milivojeviću.

Nezadovoljan šansom u Holandiji, on je došao u Grčku pre dve nedelje, gde se lako i brzo prilagodio, a rezultat je jasan. Luka nam je objasnio šta se to tačno promenilo u njegovoj igri po dolasku u novi klub:

- Kada imate podršku trenera i saigrača, kada vam okolina pokaže da veruje u vas, da zna da možete, onda i vi imate potrebu da se dokažete, date 100 posto sebe, što ne može da ne da razultat. Tako je sada meni u Atini. Imam podršku svih u klubu, lepo su me prihvatili i navijači zbog čega sam sigurniji u sebe, samopouzdanje mi je jače. To nisam imao u bivšem klubu- priča Luka za Telegraf.

- Ovo će sigurno pozitivno uticati na mene, jedna utakmica nije dovoljna, moram na ovom nivou da igram i ubuduće.

Pošto je Milivojević odmah pomenu dobru saradnju i podršku trenera, pitali smo ga da li mu je Mičel nešto rekao posle utakmice:

- Kratko sam ga video, bio je zauzet medijima, a inače nema naviku pojedinačno da izdvaja igrače, ni da kritikuje ni da hvali. Moja igra je zasluga svih mojih saigrača, jer samo timska igra donosi rezultat- priznaje Milivojević.

Govoreći o medijima, otkrio je koliko mu znači ocena najpriznatije sportske novine Evrope "Gazete delo sport", koja mu je dala visoku ocenu 7,5.

- Inače se trudim da ne obraćam  pažnju na to, ali opet, "Gazeta" ne hvali svaki dan. Čuo sam da sam dobio bolju ocenu od strelaca Mitrogula i Masuakua, i svakako je nešto što samo može podstreh da mi bude.

Na pitanje da li mu nedostaju Aleksandar Mitrović i Anderleht, odakle je otišao na jednoipogodišnju pozajmicu, Milivojević kratko odgovara:

- Kada je klub u pitanju, ne bih se vraćao na tu priču, prošlost ostavljam iza sebe. Ovde lepo igram, kao da sam oduvek u Atini, uživam u fudbalu, ljudi na ulici me prepoznaju i poštuju, atmosfera je odlična i ništa više mi ne treba, samo da potraje. Ponosan sam što igram u klubu sa velikom tradicijom, i dobro znam u kakvim je odnosima sa Crvenom zvezdom. Mogu samo da kažem, osećam se kao da sam se vratio kući, u Srbiju, ovo su moje boje.

Ovim odgovorom jasno se nameće dalja priča: iako je i Zvezda prošla stanica u Lukinoj karijeri, prati dešavanja u Superligi:

- Ako me pitate da li sam gledao utakmicu protiv Napretka- jesam. Sporne momente oko penala neću da komentarišem. Drago mi je samo što trener Lalatović forsira mlade igrače iz crveno-bele škole, vidim da se na tome zasniva politika kluba i verovatno je to jedan od načina da reši finansijska kriza, što me jako raduje- završava Milivojević.

(M.P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zizzu

    17. septembar 2014 | 18:20

    Ajmo Luka zakovi nekog kao sto si kovao u zvezdi.

  • Deljia Durres 1389

    17. septembar 2014 | 18:27

    NENAD JEVTIĆ JUSUF jedan je od nas!! milivojic vrati se u zvezdu sa brat neca jusuf... Napred zvedzooo lee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA