Ovo je još jedan razlog zašto Lebron Džejms nikada neće prevazići Džordana!

Možda će ga po brojkama i suvoj statistici prestići, ali u očima naroda neće nikada

  • 6

Lebron Džejms jeste jedan od najboljih u istoriji košarke, možda će po brojkama i statistici uspeti da pretekne leegendarnog Majkla Džordana, ali njegovoj slavi teško da će moći da priđe, a najbolji pokazatelj za to jeste i razlika u prodaji patika, koje imaju ovu dvojicu igrača kao zaštitne modele, odnosno rađene su prvo za njih, a onda i za šire narodne mase.

Za sve ljubitelje "magične igre pod obručima" Leteći Majk će ostati najbolji i neprikosnoven, pa čak i za klince koji nisu bili ni rođeni kada je nekadašnji igrač Čikaga i Vašingtona harao parketima širom SAD. To se najbolje vidi na primeru da su patike sa čuvenim logom Džordana tzv. Džordanke ova godine donele prihodi "Najkiju" od čak 2,5 milijarde dolara. što je više od 50% profita za sve košarkaške modele.

Sa druge strane zarada koju je imala ova kompanija od prodaje modela patika koje je nosio ili još uvek nosi "Kralj Džejms" je u 2013. godine bila 300 miliona dolara, a ove godine svega 20% više. Definitivno Džordan će uvek imati primat u odnosu na Lebrona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA