MISTERIJA SRPSKE KOŠARKE: Da li znate ko je Leon Deleon?

Za većinu ljubitelja sporta, naročito košarke, ovo je misterija, ali verujemo da će se određeni broj ljudi setiti

  • 2

Odgovor na pitanje koje smo postavili u naslovu jeste da je to novi direktor Košarkaške Superlige Srbije. Leon Deleon je zamenio Dragana Gogića na mestu glavnog operativca KLS, a verujemo da današnjoj košarkaškoj publici njegovo ime malo šta znači i da su se mnogi zapitali ko je to?

Međutim, njegovo ime itekako znači starijim ljubiteljima košarke na ovim prostorima, ali i u košarkaškim krugovima na prostorima bivše Jugoslavije. Deleon je dugogodišnji košarkaški radnik koji je obavljao odgovorne funkcije u Savezu još u vreme SFRJ.

Sigurno je da mu je najvažnija bila uloga predsednika Takmičarske komisije Košarkaškog saveza Jugovlavije, a bio je i delegat. Ipak, jedna od njegovih najvećih preporuka je da je bio blizak saradnik dr Radomira Šapera, čoveka koji je uz legendarne profesora Aleksandra Nikolića i Boru Stankovića bio pionir košarke na ovim prostorima.

Deleona dugo nije bilo u domaćoj košarci, ali se sada na predlog dr Boška Đukanovića, inače prvog čoveka Metalca, vratio u košarkaške tokove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franja

    18. septembar 2014 | 12:59

    Lakše se pamti Alen Delon.

  • kija rtvpink

    4. maj 2019 | 22:09

    ja sam stariji ljubitelj kosarke ali za owog lika nikad nisam cuo...mozda negde u prolazu ali takvo ime se ne zaborawlja lako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA