ENGLEZI PRETE MARIJU: Trebalo je da te ubiju u Danblejnu! (FOTO)

Nakon što je teniser podržao nezavisnost Škotske dobio je mnogo uvredljivih, nepristojnih i užasavajućih poruka na svom Tviter profilu

  • 5

Endi Mari je verovatno zažalio zbog svoje odluke da se uključi u pitanje otcepljenja Škotske o Ujedinjenog Kraljevstva. Olimpijski šampion se posle godina ćutanja o tome, oglasio na dan referenduma i podržao nezavisnost zemlje u kojoj je rođen i pozvao Škote da glasaju za odvajanje od Velike Britanije.

On je to učinio na svom Tviter profilu, a vrlo brzo je dobio i odgovor od onih koji se protive otcepljenju i koji su na kraju pobedili. Na njegov tvit je stiglo mnogo odgovora sa negativnom konotacijom i uznemirujućim porukama, a neki su čak išli toliko daleko da su poželeli i smrt čoveku koji je posle nekoliko decenija doneo Britancima titulu na Vimbldonu.

 

Najveći broj njih su ga nazvali "idiotom" i "izdajnikom" i poručili mu da spakuje svoje stvari i vrati se tamo odakle je došao.

- Endi Mari može da uzme ultra dosadnog sebe i svoju us**nu majku i vrati se preko granice i ostane tamo - navodi se samo u jednom od tvitova uz mnoštvo ponižavajućih psovki i nepristojnih reči, ali svakako je bio najoštriji čovek koji je rekao da bi voleo da je Mari poginuo u masakru u Danblejnu.

- Voleo bih da su te ubili u Danblejnu, ti jadni anti-britanski licemeru. Život će ti biti jadan posle ovoga - napisano je profilu koji je kasnije obrisan.

 

Da vam pojasnimo samo da je 1996. godine izvršen masakr u jednoj školi u Danblejnu u Škotskoj, kada je naoružani terorista upao u školu i ubio 16-oro dece i jednu odraslu osobu pre nego što je izvršio samoubistvo, a u to vreme je Mari pohađao tu školu i bio direktan svedok užasa koji se dogodio.

Podsetićemo vas da teniser nije imao pravo da glasa na referendumu, jer prema mestu prebivališta ne živi u Škotskoj, a prvi put se zamerio Englezima nakon svoje izjave da bi na Svetskom prvenstvu u fudbalu navijao za bilo koga, samo ne za Englesku, međutim, ovakva reakcija javnosti je najviše bila zbog toga što se do sada pretpostavljalo da je Mari jedan od glavnih zagovornika ostajanja Škotske u UK Velike Britanije.

(Telegraf.rs/Izvor: The Courier)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    20. septembar 2014 | 08:14

    Uvredise se i raspomamise se ,hladnokrvni ,dvolicni englezi,

  • Iggy

    19. septembar 2014 | 21:08

    Mari kralju!

  • Istina

    19. septembar 2014 | 22:27

    eto jos jedan razlog da Škotska postane suverena, sa Englezima nikad nisi siguran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA