KAKAV VUJOŠEVIĆ, KAKAV ČOVIĆ: Da jedan čovek hoće, Mega bi osvojila ABA ligu! (FOTO)

Na listi slobodnih košarkaša bez angažmana nalazi se mnogo kvalitetnih igrača poput Raška Katića, Omara Kuka, Luke Bogdanovića, Keita Klentona, Rejmonda Geloveja, koji su klijenti agencije Beobasket, koja je povezana s Megom

  • 17

Košarkaški klub Mega imaće i ove godine najmlađi tim u ABA ligi. Filozofija kluba je da promoviše mlade igrače uz dva-tri iskusnija košarkaša koji nemaju klub.

Međutim, da čelnici Mege žele, mogli bi ove sezone da naprave "drim tim" koji bi bez problema osvojio Jadransku ligu.

Sigurno se pitate kako?

Odgovor je vrlo logičan. Naime, na tržištu slobodnih košarkaša nalazi se veliki broj kvalitetnih igrača poput Omara Kuka, Raška Katića, Luke Bogdanovića, Branka Cvetkovića, Dušana Mlađana...

Tu su i Amerikanci Kejt Klenton, Rejmond Gelovej, a zajedničko im je to što su slobodni i svi klijenti agencije Beobasket.

Ova agencija je nezvanično vlasnik Mege, iako po propozicijama vlasnik agencije poznati košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović nema nikakve zvanične veze s tim klubom.

Ipak, on im pomaže kroz sastavljanje tima jer svi igrači Mege su klijenti Beobasketa i to je činjenica.

Hipotetički gledano, pošto je već skoro oktobar, a ovi igrači nemaju klubove, da Ražnatović ima tu želju mogao bi da sastavi drim tim Mege koji bi bez problema osvojio ABA ligu i plasirao se u Evroligu.

Zamislite samo da na ove fenomenalne klince u Megi dodate na mestu plejmejkera Omara Kuka, na bekovskoj poziciji Rejmonda Geloveja, koji je igrao u Nemačkoj, na centarskoj poziciji iskusnog Raška Katića, osvajača srebrne medalje na SP. Na krilnog centra stavite Luku Bogdanovića, koji duduše trenira s Partizanom, ali je bez ugovora.

Kao bek mogao bi da igra i Dušan Mlađan, prošle godine jedan od naefikasnijih igrača Radničkog iz Kragujevca a na krilu iskusni Keit Klenton koji je igrao za Anvil ili recimo Branko Cvetković, nekadašnja akvizicija FMP-a.

Nema sumnje da bi ovaj tim uz mlade snage Mege - Nikolu Jokića, Nenada Miljenovića, Nemanju Krstića, Marka Lukovića - sigurno osvojio prsten u ABA ligi.

Ovako bi izgledao virtuelni roster Mege:

Plejmejkeri:

Omar Kuk

Nenad Miljenović

Bekovi:

Ognjen Jaramaz

Rejmond Gelovej

Dušan Mlađan

Krila

Branko Cvetković

Keit Klenton

Krilni centri:

Aleksandar Marelja

Nikola Jokić

Centri:

Dejan Musli

Raško Katić

Dušan Čantekin.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    27. septembar 2014 | 00:22

    ovaj roster bi osvojio kup paje patka, i to mozda,sve starci i polovnjaci..dobio bi ih dule sa ovim skrpljenim rosterom sa 15-20 razlike glat..

  • Aca

    26. septembar 2014 | 23:35

    Grobar Srpske košarke !

  • kiki

    27. septembar 2014 | 00:13

    taj nam je unistio kosarku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA