Ništa od Manćinija, bivši trener PAOK-a je novi selektor Portugalije!

Fernando Santoš je naslednik Paulo Benta na klupi našeg rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine

  • 0

Fudbalska selekcija Portugala dobila je novog selektora. Od mnogobrojnih kandidata, među kojima se nalazio i Roberto Manćini, izabran je Fernando Santoš koji će na klupi naslediti Paula Benta.

Santoš je u karijeri trenirao Eštoril, Eštrelju Amadoru, Porto, atinski AEK, Panatinaikos, Sporting iz Lisabona, Benfiku, PAOK i selekciju Grčke sa kojom je izborio osminu finala na Mundijalu u Brazilu 2016. godine. Sa "Helenima" je takođe učestvovao i na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Santoš je poznat kao trener koji zahteva veoma diciplinovanu i tvrdu igru, pa će biti intersantno videti kako će izgledati igra rivala Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, s obzirom na to kakve ofanzivce poseduje.

Ovaj iskusni stručnjak je u karijeri najveće uspehe ostvario sa Portom, sa kojim je osvojio prvenstvo, dva kupa i jedan Superkup Portugalije. Sa  AEK-om je osvojio Kup Grčke. Četiri puta je bio proglašavan za najboljeg trenera Grčke, a dobio je i priznanje, za najboljeg trenera u ovoj zemlji u prošloj deceniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA