Odbojkašice u derbiju lepotica preslišale Turkinje! (FOTO)

Fantastično su Srpkinje startovale na šampionatu planete u Italiji, trijumfom nad velikim i jakim rivalom. Debitantkinja Tijana Bošković je briljirala

  • 1

Odbojkašice Srbije fantastično su započele svoje učešće na Svetskom prvenstvu pobedom na veoma jakom selekcijom Turske 3:1 (25:15, 20:25, 25:19, 25:22)

Nimalo naivan protivnik sačekao je na premijeri srpske "gracije", jer selekcija sa Bosfora spada u sam krem evropske odbojke i upravo zato je bilo važno da se startuje trijumfom što je na kraju i učinjeno.

Odlično su odigrale Srpkinje ovaj meč, sa izuzetkom drugog seta u kome je došlo da pada koncentracije, ali su propušteno nadoknadile velikom borbenošću, odličnom igrom u polju i fantastičnim servisima, pre svih Krsmanović, Mihajlović i Bošković kojoj se nije primetilo da je prvi put na velikom takmičenju u dresu nacionalnog tima, pošto je osvojila 22 poena.

Srpkinje su prilično ubedljivo dobile prvi set, zahvaljujući odličnoj igri u polju, ali i ostali segmenti igre su funkcionisali perfetkno. Početak je protekao u borbi poen za poen, ali već do prvog tajm-auta su se Terzićeve pulenke odlepile na tri poena, a na drugom tehničkom je razlika bila duplirana.

U tim trenucima Turkinje jednostavno nisu imale rešenja za servis i blok Srpkinja koje su do kraja dopustile protivnicama svega još pet poena da osvoje za odličan početak meča i čitavog turnira.

Na početku drugog perioda došlo je do opuštanja u našoj selekciji, što se odrazilo na rezultat pa su Turkinje lako došle do tri poena prednosti. Međutim, naše su uspele da se do prvog tehničkog tajm-auta dođu do izjednačenja na servise debitantkinje Tijane Bošković, a vrlo brzo i do preokreta 12:10.

Međutim, rivalke su u ovom periodu podigle nivo igre u polju, sjajno su se branile i stizale svaku loptu naših i na drugu promenu strana u setu su otišle sa prednošću od tri poena. Trebalo bi pomenuti da su im u tome pomogle i naše devojke koje su nekoliko čistih smečeva ispucale u aut, pre svih Mihajlovićeva, pa su protivnice sasvim zasluženo došle do izjednačenja u setovima, 25:20.

Upozorenje u vidu izgubljenog seta probulio je Terzićeve izabranice koje su krenule jako od starta trećeg perioda igre. Sjajni servisi Nataše Krsmanović omogućili su našim odbojkašicama da do prve pauze dođu do pet poena prednosti, a visok nivo igre je. Probudila se Mihajlović posle lošeg drugog seta, kao i Rašić, pa je sve ponovo počelo das funkcioniše besprekorno, što je donelo osvajanje trećeg seta 25:19.

U četvrtom setu viđena je velika borba, a nećemo pogrešiti ako je opišemo kao atomsku odbojku. Obe ekipe su prikazale neverovatnu igru u odbrani, boreći se za svaku loptu i bikvalno su i jedne i druge izgulile kolena. Ipak u samom finišu došlo je do izražaja nešto veće iskustvo Srpkinja koje su u ključnom trenutku prelomile protivnice i zasluženo trijumfovale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA