Fofana odveo Partizan u 1/8 finala Kupa! Šta bi bilo da Bežanija nije promašila prazan gol? (FOTO) (VIDEO)

Vicešampion Srbije obezbedio prolaz u narednu rundu kupa golom Beka Fofane u finišu prvog poluvremena - 1:0

  • 14

Partizan je u osmini finala Kupa Srbije! Golom Ismaela Beka Fofane u 37. minutu, crno-beli su savladali Bežaniju rezultatom 1:0 i po ko zna koji put trijumfalno napustili Vračar, gde su Lavovi, zbog bezbednosnih razloga, dočekali vicešampiona.

A teren na Vračaru, ravan nuli. Partizan baš nema sreće ove sezone sa terenima. Nakon katastrofalnog u Bakuu i onog u Humskoj, koji se trenutno menja, i ovaj Obilićev je izgledao kao da su plugovi prošli preko njega neposredno pre meča.

Crno-beli su bili bolji rival taman za gol koji je Fofana postigao u pravo vreme. Gol koji je usledio kao kazna za neverovatan promašaj domaćeg veziste Kovačevića u 19. minutu. Dugo će se mislima navijača, ali i stručnog štaba Bežanije motati rečenica ''Eh, da je Kovačević bio precizan'', ali je umesto u prazan gol, šutirao pored.

- Ponosan sam na svoje momke. Rekao sam to i na poluvremenu. Strastveno su odigrali meč i pokazali da mogu da igraju u višem rangu nego što je PLS - istakao je trener Bežanije Vanja Radinović.

Kiks domaćeg tima, Partizan je odlično iskoristio i kaznio u 37. minutu kada je Fofana matirao Ostojića, na asistenciju Vulićevića. probio je desni bek crno-belih preko desne strane i na petercu našao novog miljenika Grobara. Egzekucija nije izostala.

I na 1:0 za crno - bele, Bežanija je imala priliku da izjednači. Na isteku sat vremena igre, ''zveknula'' je prečka gola koji je branio Živković. Prošao je Đoković po desnoj strani, njegov šut odbranio je Živković, a na odbijenu loptu natrčao je Rakić. Ipak, nije imao sreće. da jeste, bio bi to svakako najlepši gol ove runde.

- Nije lako igrati na tri fronta. Opušteno smo ušli u meč, ali nam se nije osvetilo. Očekivali smo više, ali je prolaz najvažniji - rekao je pomoćni trener Partizana Zvonko Varga

Imao je i Partizan u narednom napadu da reši meč. Fofana se revanširao Rakiću i pogodio prečku, a Andrija Živković je sa pet metara šutirao samo u Ostojića.

U nastavku meča, osim one Branka Ilića u 87. minutu, nije bilo izglednijih prilika, a vredi pomenuti i da je palo ''pomirenje'' Grobara i Nikole Ninkovića. Skandirali su navijači Partizana vezisti koji je zaigrao od prvog minuta, a ovaj im je vratio aplauzima.

FK BEŽANIJA - FK PARTIZAN 0:1

(Fofana 37)

FK BEŽANIJA: Ostojić, Luis Gistavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Kovačević, Brujić (Rakić 43), Jelić, Đoković, Šak.

FK PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, S.Ilić, A. Živković (Luka 64), Ninković (B. Ilić 64), Lazović, Fofana.

Kup Srbije, šesnaestina finala, parovi:

Proleter – Donji Srem 0:0

Dorćol – Radnički Kg 0:1

Trepča – Vojvodina 0:1

Semendria 1924 – OFK Beograd 0:2

Jedinstvo Putevi – Rad 0:3

Inđija – Javor 2:1

Spartak – Radnik 1:0

Jagodina – BSK Borča 4:0

Moravac – Radnički Niš 0:1

Sloga PM – Novi Pazar 1:0

Voždovac – Sloga Kraljevo 3:2

Bežanija – Partizan 0:1

Sloboda – Sinđelić 18.30

Crvena zvezda – Borac Čačak 19.00

Napredak – Metalac 19.00

Čukarički – Mladost Lučani 19.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVO JE ZVEZDIN STADION

    24. septembar 2014 | 16:58

    Zvezdo nisi smela da dozvoliš ovima da igraju na staduonu Obilića.Imaju svoj Teleoptik koji im je država napravila.Zašto nama da štete teren.Za neupućene stadion Obilića je u vlasništvu Crvene zvezde.

  • Bgd

    24. septembar 2014 | 19:47

    Dajte ljudi, iskulirajte, igrali smo sa manje od pola snage :)

  • KUJKOJA

    24. septembar 2014 | 18:03

    Nikolicu sta jos treba da se desi pa da igras u napadu Skuletic -Fofana ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA