Bolt postavio novu granicu pred sebe! Može li da obori i ovaj rekord?

"Glavni fokus mi je trka na 200 metara i u toj disciplini ću pokušati da idem ispod 19 sekundi", otkrio je atletičar, čime bi oborio sopstveni rekord iz 2009. godine

  • 0

Svetski rekorder i olimpijski šampion u sprintu Jamajkanac Usein Bolt izjavio je da mu je najveća želja da obori sopstveni svetski rekord na 200 metara ispod 19 sekundi!

Dvadesetosmogodišnji Bolt je vlasnik svetskih rekorda na 100 - 9,58 sekundi, i na 200 metara - 19,19 , koje je oborio na svetskom šampionatu u Berlinu 2009.

Bolt je ove godine zbog povrede već završio sezonu.

- Definitivno ću sledeće sezone imati šansu da oborim rekord na 100 metara ukoliko ne bude problema sa povredama. Glavni fokus mi je trka na 200 metara i u toj disciplini ću pokušati da idem ispod 19 sekundi-  rekao je Bolt.

On je u intervjuu za Al Džaziru naglasio da je šest pozitivnih nalaza jamajčanskih atletičara, uključujući Asafu Pauela i Veroniku Braun 2013. godine "svojevrsna greška".

- Nije to bio ozbiljan doping- ocenio je Bolt- ali to je svakako loše za sport, iako atletičari očigledno, nisu namerno uzimali nedozvoljene supstance.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA