Na Marakani stvorena utakmica za 3+, ali je viđen samo prvenac Despotovića! (VIDEO)

Crveno-beli savladali čačansku ekipu u šesnaestini finala Kupa Srbije, a na utakmici je bilo sijaset prilika, pogotovo u drugom poluvremenu

  • 16

Izbacio je Borac Vojvodinu 2012. godine iz kupa, sezonu kasnije načinili su senzaciju u Humskoj i eliminisali Partizan,

ali Crvena zvezda na svom terenu nije dozvolila da joj se ime nađe u grupi ''seče favorita'' . Prvenac Đorđa Despotovića za minimalnu pobedu i plasman šampiona u narednu rundu, osminu finala Kupa Srbije - 1:0 (0:0).

Ključan momenat meča dogodio se početkom drugog poluvremena. Voljni da ispune želju Delijama, koji su na poluvremenu skandirali ''Hoćemo pobedu''.

Ekipa Nenada Lalatovića je, preko Bogdana Planića, imala stoprocentnu šansu. Štoper je sa tri metra promašio gol,

usledila je kontra Borca, koju je prekinuo Antić, a već u narednom napadu na semaforu je stajalo 1:0.

Probio je Gavrić po levoj strani, njegov šut Bjić je odbranio , ali je na odbitak natrčao Despotović i svoj prvenac u crveno-belom dresu proslavio trčanjem na Sever, koji nikada fanatičnije nije navijao.

Imao je strelac gola šansu u 56. minutu da reši meč, ali je sa sedam metara bio neprcizan. Meč za koji je Lalatović najavio 3-4 promene, a na teren je izveo osam novih igrača u odnosu na duel sa Novim Pazarom. Od ''starosedelaca'' iz prve postave tu su bili samo Pavićević, Lazović i Petković.

Upravo ovaj poslednji je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu. Poluvremenu za zaborav. I jedan i drugi tim nisu pokazali ništa od igre. Borac je pokušavao kontranapadima, a Zvezda je jalovo kružila oko šesnaesterca.

A onda korner Avramovskog u 44. minutu. Loptu je glavom zakačio Despotović, ona je stigla do desnog beka koji je pogodio prečku sa dva metra, a odbijenu loptu u mrežu nije sproveo Jović.

Zvezda i na ovom meču nije primila gol, iako je odbrana prvi put igrala u ovom sastavu (Petković-Pavićević-Planić-Antić), dok

je mrežu čuvao Damir Kahriman.

Imao je iskusni čuvar mreže jednu odličnu intervenciju na isteku sata igre, kada je iz neposredne blizine odbranio udarac Mašovića.

Prilku da zaigraju u ovom meču dobili su još Ristić, Katai i Rakić, koji je po ulasku u igru u 70. minutu silovio šutirao, ali

je lopta prohujala pored prečke gola Čačana. Mogao je Rakić i u 80. minutu da reši pitanje pobednika.

Protutnjao je kao ''brzi voz' pored štopera gostiju, šutirao, ali je lopta prohujala pored stative.Isti slučaj i dva minuta kasnije. Solo prodor Kataija, dobra udarac, ali za dlaku neprecizan

Lošu igru iz prvog poluvremena, Zvezda je u potpunosti nadomestila u nastavku kada su pokazali da su kvalitetniji rival, a priliku

da im se revanšira, Borac će imati već u nardnom kolu JSL kada u čačku čekaju Beograđane. Da li za vikend ili možda kasnije znaćemo do petka, kada će se odlučiti ili fudbal ili Parada ponosa.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Grujić, Avramovski (od 62. Ristić), Gavrić, Lazović (od 72. Katai), Jović (od 69. Rakić), Despotović. Trener:

BORAC: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (od 63. Jevtović), Šunjevarić (od 58. Milojević), Mašović (od 72. Đerić), Đenić.

Ostale rezultate šesnaestine finala Kupa Srbije pogledajte OVDE.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA