Radnički trijumfalno krenuo u pohod na Ligu šampiona!

Na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, Radnički je savladao francuski Marsej

  • 0

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog savladali su   u Marseju istoimeni francuski tim sa 8:7 (3:2, 2:2, 2:1, 1:2), u prvom kolu A grupe kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle uvodnog vođstva domaćina turnira, Kragujevčani su preokrenuli pogocima Srđana Vuksanovića (2:1) i potom do kraja držali konce u svojim rukama, ne dopustivši rivalu priliku za preokret. U većem delu susreta srpski tim imao je dva gola viška, a Marsej je na kraju uspeo samo da ublaži poraz. Golove za Radnički postigli su Vuksanović, Dedović i Petković po 2, Marković i Chuk, dok je u ekipi Marseja najefikasniji bio Kruzija sa 4.

Trener Radničkog Uroš Stevanović još jednom je apostrofirao da su na ovom turniru važnije igre nego rezultati, jer pozicija sa koje će se izboriti plasman u narednu fazu ne igra nikakvu ulogu.

- Bitno je da podignemo formu i da budemo sve uigraniji. Vodili smo tokom cele utakmice, na kraju i 8:5, tako da pobeda nije bila dovedena u pitanje. Nekim delovima igre sam zadovoljan, nekim ne - rekao je Stevanović, a prenosi Vaterpolo savez Srbije.

On je dodao da je jako teško igrati bez centra.

- Na toj poziciji imamo samo Borisa Popovića, a povređeni Filip Trajković nije ulazio u igru. Na kraju smo malo fizički posustali, ali smo pružili očekivanu partiju. Zadovoljan sam dobrom igrom u odbrani, čak i sa igračem manje, jer samo tako možemo da dobijamo utakmice na ovom turniru - zaključio je Stevanović.

Kragujevčane u petak očekuju dve utakmice. Najpre će od devet sati odigrati derbi sa mađarskim OSC-om, dok će u popodnevnom terminu odmeriti snage sa gruzijskim Ligamušom, koji je na otvaranju turnira poražen od italijanskog Posilipa (12:4).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA