Posle ovih odluka, crni dani slede za huligane u francuskom fudbalu! (VIDEO)

Učestalo nasilje na stadionima i ulicama gradova izazvalo je reakciju države koja je spremna da primeni drastične mere kako bi to suzbila

  • 1

Francuske vlasti najavile su oštriju borbu protiv huligana zbog učestalih scena nasilja na fudbalskim utakmicama u poslednje vreme.

Među najavljenim merama su praćenje nasilnih navijača u Francuskoj, saradnja sa drugim evropskim zemljama, suspenzija stadiona i zabrana samostalnog putovanja na gostujuće utakmice.

- Vlast će u potpunosti iskoristiti svoja prava kako bismo bili sigurni da se nasilje ne ponovi. Posebne mere odnose se na suspenziju stadiona, a ako bude potrebno i zabranu navijačima da putuju na gostujuće utakmice - navodi se u zajedničkom saopštenju ministara unutrašnjih poslova Bernara Kazanova i omladine i sporta Patrika Kanera.

Od klubova se traži da prekinu saradnju sa pristalicama koji prave probleme i iz nedelje u nedelju učestvuju u incidentima tokom utakmica.

Više od 44 pripadnika policije povređeno je prošlog meseca kada je pre i posle meča na Korzici između Bastije i Marseja došlo do sukoba navijača.

Navijači Pari Sen Žermena sukobili su se sa pristalicama Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona, a incidenata je bilo i u novembru na utakmici između Sent Etjena i Nice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA