AFERA NEJMAR: Jedan predsednik Barselone je oslobođen optužbi, ali bivši bi mogao da nastrada!

Aktuelni prvi čovek katalonskog tima Đozep Bertomeu oslobođen je sumnji za utaju poreza i proneveru, ali bivši predsednik Sandro Rosel će očigledno snositi žestoke posledice

  • 0

Špansko tužilaštvo odustalo je od optužbi protiv predsednika Barselone Đozepa Marije Bartomeua povodom spornog transfera brazilske zvezde Nejmara, prenose španski mediji.

Bartomeu je oslobođen sumnji za prevaru i utaju poreza, a na predlog sudije, zbog nedostatka dokaza, obustavljen je postupak i protiv potpredsednika kluba zaduženog za finansije Havijera Fausa, navodi sportski dnevnik Marka.

"Slučaj Nejmar" još nije zatvoren pošto su tužioci saopštili da se istraga o navodnoj utaji poreza nastavlja, a odgovornost će očigledno snositi klub i bivši predsednik Sandro Rosel koji se tereti za nepravilnosti u transferu od oko 86 miliona evra.

Barselona je prvobitno objavila da je za prelazak Nejmara u maju prošle godine platila brazilskom Santosu 57,1 miliona evra, a kasnije je utvrđeno da je još 40 miliona evra uplaćeno firmi "N i N", koja je u vlasništvu Nejmarovih roditelja.

Zbog toga će Nejmarov otac morati 1. oktobra da se pojavi pred sudom kao svedok.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA