PARTIZAN U ČETVRTOM ŠEŠIRU: Mogući protivnici Lijetuvos, Himki, Lokomotiva Kuban, PAOK...

Partizan se nalazi u četvrtom šeširu istočne konferencije u kom su još Ventspils i Riga, pa sa njima sigurno neće moći da se sastane, kao ni sa Olimpijom, ni ekipom Budućnosti

  • 26

U petak su završene kvalifikacije za Evroligu, pa su tako poznati kako učesnici najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, tako i Evrokupa, za koji će žreb biti obavljen u ponedeljak. Srpski predstavnik, Partizan nalazi se u četvrtom šeširu istočne konferencije.

Naime, Evrokup je ove sezone podeljen na dve konferencije po regionima, zapadnu i istočnu, pa će srspki šampion odmeriti snage sa klubovima iz Litvanije, Grčke, Rusije, Turske, Poljske, Crne Gore, Slovenije, Izraela, Letonije, Rumunije i Mađarske. U svakoj konferenciji ima po šest šešira sa po tri ekipe, a crno-beli su svrstani u četvrti u kom su još Ventspils i Riga, pa sa njima sigurno neće moći da se sastanu.

Među potencijalnim protivnicima između ostalih su Lokomotiva Kuban i Lijetuvos Ritas iz prvog najjačeg šešira, odnosno Banvit, Bešiktaš, Hapoel ili PAOK, ali ne Olimpija i Budućnost, jer ne mogu da se sastanu timovi iz istih zemalja, a u ovom slučaju se ABA liga gleda tako. U takozvanoj zapadnoj konferenciji su timovi poput Nimburka, Kantua, Bamberga, Gran Kanarije, Saragosa, Ostendea, Artlanda, Šarlroe, Strazbura.

Prva faza takmičenja počinje 14. oktobra i do 17. decembra.

Istočna konferencija:

Šešir 1: Himki, Lokomotiva Kuban, Lijetuvos Ritas

Šešir 2: Banvit, Bešiktaš, Pinar Karsijaka

Šešir 3: Budućnost, Zenit, Krasni

Šešir 4: Partizan, Riga, Venstpils

Šešir 5: Hapoel, Olimpija, Stelmet

Šešir 6: PAOK, Asesoft, Solnok

Zapadna konferencija:

Šešir 1: Nimburk, Kantu, Bamberg

Šešir 2: Saragosa, Sevilja, Gran Kanarija

Šešir 3: Ostende, Roma, Ređo Emilija

Šešir 4: Asvel, Šarloa, Strazbur

Šešir 5: Pariz, Nansi, Dižon

Šešir 6: Artland, Oldenburg, Bon

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox

    27. septembar 2014 | 11:35

    koga zanima ovaj cipiripi kup lilijane roketi? Ili ti kup marinka rokvica?!

  • abcd

    27. septembar 2014 | 12:23

    Najgore je kad ciganin ide okolo i prica kako nije ciganin. Igrate ga svake godine, a sada mu se smejete, igracete ga i ove jer ce te EL igrati do nove god, s obzirom kakav tim imate.

  • Voste

    27. septembar 2014 | 13:23

    cipiripi kup hahahha,slusaj ga ovaj,pa u tom kupu ste igrali ceo zivot i sad 2 godine za redom igrate evroligu i kurcite se nesto.smesni ste cigani,mnogo ste smesni !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA