OVO JE SRPSKA SUPER-DOKTORKA! Danju leči ljude, uveče trči maraton! (VIDEO)

Jedan od naših najboljih anesteziologa Dr Vojislava Nešković (48) sa VMA vredno trenira svaki dan i sprema se da istrči svoj prvi maraton u životu

  • 2

Počela je da trči pre nekoliko meseci i odmah je shvatila da to mora da bude važan deo njenog života i rešila je da se ozbiljno posveti polumaratonu i maratonu.

 

Posao anesteziologa je dosta zahtevan i odgovoran, a ponekad je potrebno nekoliko sati biti u operacionoj sali i biti koncentrisan.

 

Upravo zato je doktorka Nešković počela da trči, najpre rekreativno, a onda je rešila da istrči prvi polumaraton u svojoj 49. godini života.

 

 

- Što bi se reklo, ujutru uspavljujem pacijente, u podne ih budim, a uveče trčim.

 

- Inače, treniram u Belgrade runinng klubu i nalazim se u crvenoj grupi, to je grupa koja se sprema za beogradski maraton u aprilu - kaže Dr Nešković za Telegraf.

 

 

Osim što radi kao anesteziolog Dr Nešković je i Docent na Vojnomedicinskoj Akademiji, a u  Srbiji je organizator pismenog dela ispita za Evropsku Diplomu iz Anestezije i Intenzivne terapije . Takođe je i ispitivač  za usmeni deo tog istog ispita.

 

- Prvobitna ideja je bila da idem na ljubljanski maraton, ali sam u dogovoru sa trenerima odlučila da preskočim. Zato ću na beogradskom pokušati da istrčim polumaraton za dva sata i 15 minuta.

 

- U svetu nije neobično da lekari, posebno anesteziolozi trče, pa tako imamo primer jedne moje koleginice iz Amerike koja je istrčala maraton u 61. godini - kaže ovaj vrsni anesteziolog i dodaje:

 

- Treniramo nekoliko puta nedeljno, uglavnom trčimo uveče posle posla. Tehnike su razne, nekad trčimo intervale, a nekad dužinsko trčanje od po 15 - 20 kilometara - objašnjava Dr Nešković

 

Doktorka Nešković je uradila i test opterećenja kako bi se uverila i svoju spremnost a zatim je i dala intervju za Telegraf.

 

Pogledajte video:

 

 

(D. Stojmenović)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    9. oktobar 2014 | 15:27

    Sad će krenuti da vas pronose kao onog hirurga jer ste se slikali pored pacijenta! Puna podrška i uspeha koleginice!

  • Dragan

    9. oktobar 2014 | 14:52

    Svaka cast..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA