Četvrta pobeda Vojvodine u nizu! Pobedio i Voždovac!

Zmajevi izbegli najgori start jednog kluba u istoriji srpskog fudbala pobedom nad lučanskom Mladošću*Vojvodina je slavila minimalnim rezultatom na gostovanju u Kruševcu

  • 1

Sramna poseta, ali i skromna raspoloženost golgetera obeležili su prva četiri meča sedmog kola Jelen Super lige.

MATIĆ SRUŠIO GRAĐEVINARE

Dva gola i asistencija iskusnog Igora Matića bila su dovoljna za slavlje Čukaričkog na stadionu Obilića gde je Rad odigrao više utakmica ove sezone nego na svom, koji se doduše trenutno i renovira.

Iako su Građevinari zapretili kada su smanjili na 2:1, Čukaričani su potvrdili osvajanje 12. boda što je dovoljno za četvrto mesto pre kraja nekompletnog kola.

BRATSKI DERBI U SUBOTICI

U Subotici je slavio Spartak, ali je navijački bratski derbi sa niškim Radničkim bio mnogo zanimljiviji na tribinama.

Zajedničko pevanje na jednoj tribini "Marinaca" i "Meraklija" očigledno je više odgovaralo domaćinu koji je slavio minimalcem.

Gol odluke je postignut u 10. minutu, a strelac je bio Milić, kojem je to već treći pogodak od početka sezone.

KONAČNO VOŽDOVAC I BABOVIĆ

Tek drugu utakmicu na "Krovu" od početka sezone Voždovac je iskoristio da bi došao do prvih bodova u sezoni. Lučanska Mladost je primila dva gola u Beogradu, posle pogotka u jednom od prvih napada "zmajeva" Obiore Odite, tačku na trijumf je sredinom drugog dela stavio Stefan Babović. Voždovac je posle sedam kola na četiri gola i tri osvojena boda, ali je izbegao najgori start u istoriji domaće lige.

DONJI SREM I NEPREPOZNATLJIV RADNIČKI

Neubedljiv meč u Pećincima na svu sreću krunisan je jednim golom Stanisavljevića, ali ono što je obeležilo utakmicu jeste činjenica da su Kragujevčani meč počeli sa 11 fudbalera koji nisu nastupali za klub prošle sezone?!

Donji Srem je postigao samo pet golova od početka sezone, ali je već tri puta pobedio i učvrstio se u sredini tabele.

VOJVODINA IZJEDNAČILA NAJBOLJI START U KLUPSKOJ ISTORIJI

U terminu od 17 časova odigrana je utakmica u Kruševcu između domaćeg Napretka i Vojvodina. Slavili su gosti minimalnim rezultatom, a jedini pogodak postigao je Mijat Gaćinović u 61. minutu.

Na ovaj način, "lale"su uspele da zabeleže i četvtu pobedu u nizu u Jelen Superligi. Voša je  posle sedam kola osvojila čak 18 od mogućih 21 bodova i na taj način izjednačila najbolji start u istoriji klub, jer su identičan skor imali i u sezoni 1995/1996.Jedini poraz pretrpeli su od Crvene zvezde na svom stadionu.

Rezultati 7. kola

Donji Srem - Radnički 1:0

(Stanisavljević 76)

Spartak - Radnički Kraguevac 1:0

(Milić 7)

Rad - Čukarički 1:3

(Perović 56 - Matić 15, 48, Miroslavljević 84)

Voždovac - Mladost 2:0

(Odita 4, Babović 74)

Napredak - Vojvodina 0:1

(Gaćinović 61)

Novi Pazar - Jagodina 3:0

(Kecap 24, Radivojević 35, Jevtović 84)

Borac - Crvena zvezda 0:1

(Gavrić 34)

Odloženo: Partizan - OFK Beograd

TABELA: C. zvezda 19, Partizan 18 (-1), Vojvodina 18, , Spartak 13, Čukarički 12, OFK Beograd 11 (-1), Donji Srem 11, Novi Pazar 7, Mladost 10, Borac 8, Rad 7, Jagodina 5, Radnički Kragujevac 4, Napredak 3, Radnički Niš 3, Voždovac 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA