Tri velika pitanja zbog kojih navijači Partizana ne spavaju!

Pred start nove sezone u ABA ligi, mnogo je nedoumica oko toga kako će izgledati nova sezona košarkaškog kluba Partizan*Evo ključnih pitanja koja muče Grobare

  • 5

Košarkaše Partizana u nedelju očekuje prva zvanična utakmica u novoj sezoni. Crno-beli će se u okviru prvog kola ABA lige sastati sa ekipom Solnoka u Mađarskoj.

Pred start nove sezone, kadrovska i finansijska situacija u Partizanu je veoma loša. Navijači kluba iz Humske pred novu sezonu gaje mnogo manja očekivanja nego ranijih godina, a mora se priznati sa potpunim pravom. Igrački kadar i dalje nije definisan, crno-beli su i dalje pod BAT blokadom, pa se pred start sezone postavljaju tri velika pitanja, koja se tiču kako igračkog kadra, tako i nekih stvari vezanih za učešće u Evokupu.

1. SA KOJIM TIMOM ĆE PARTIZAN IĆI NA PREMIJERU U SOLNOK, ODNOSNO HOĆE LI BITI SKINUTA BAT BLOKADA?

Partizan je tokom letnje pauze zbog neizmirenih dugovanja prema Jaki Klobučaru dobio zabranu registrovanih igrača, koja je i dalje na snazi. Trener crno-belih, Duško Vujošević i sportski direktor Dragan Todorić danima unazad najavljuju da će dugovanje Slovencu biti izmireno, ali se to i dalje nije desilo.

Ukoliko blokada od strane BAT-a ostane na snazi do nedelje, Vujošević neće moći da računa na Edo Murića i Janisa Kuzeloglua. U klub je na početku letnjeg prelaznog roka stigao i Andrija Milutinović, ali pre "slučaja Klobučar", tako da će on imati pravo nastupa, ukoliko se oporavi od povrede prsta.

2. HOĆE LI STIĆI NOVO POJAČANJE I NA KOJOJ POZICIJI?

Svi navijača Partizana sa nestrpjenjem iščekuju dolazak novog igrača u tabor crno-belih, ali zasada još uvek nikoga nema na vidiku. Tokom proteklih par nedelja se dosta spekulisalo sa Amerikancima na poziciji plejmejkera, ali je trener Vujošević sve to demantovao. Sa druge strane, Dragan Todorić je istakao da je prioritet dovesti igrača na poziciji krilnog centra, a kada se pogleda igrački kadar, postavlje se pitanje da li je potebno dovesti igrača na još nekoj poziciji.

Treba napomenuti da je i dalje nepoznanica da li će Luka Bogdanović potpisati ugovor sa srpskim šampionom? Iskusni košarkaš je prošao cele pripreme sa crno-belima, ima želju da ponovo obuče dres Partizana, ali se o svemu pita Duško Vujošević, koji i dalje nije doneo odluku o Bogdanoviću.

3. HOĆE LI NEKA TELEVIZIJA KUPITI PRAVA NA PRENOS UTAKMICA U EVROKUPU?

Prvi put posle 13 godina, košarkaški Partizana neće nastupati u najelitnijem klupskom evopskom takmičenju - Evroligi. Crno-beli će ove godine igrati Evrokup, a još uvek se ne zna da li će navijači srpskog šampiona imati priliku da gledaju utakmice svojih miljenika na nekoj od domaćih televezija.

U prošlosti utakmice Crvene zvezde u drugom po rejtingu evropskom takmičenju, prenosila je televizija FOX, a kasnije B92, dok su i mečevi drugih srpskih klubova poput FMP-a, Hemofarma i Radničkog iz Kragujevca mogli da se gledaju na RTS-u. Za sada još uvek nijedna domaća televizija nije otkupila prava na prenos jedinog srpskog predstavnika u Evrokupu, a videćemo se šta će se desiti do 14. oktobra kada startuje ovo takmičenje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA