Posle Malog Mokrog Luga, reaguje Žagubica! Opština traži Terzićevo izvinjenje!

Još jedna oštra reakcija upućena ka "Marakani" zbog poređenja koje je ovaj put izneo v.d. gensek srpskog šampiona

  • 12

Kada je trener Crvene zvezde Nenad Lalatovič poručio da njegov klub nije ona Zvezda iz Malog Mokrog Luga, klub iz beogradskog naselja je reagovao oštrim saopštenjem, ukazujući da su takva poređenja neumesna.

Međutim, nije niželigaš jedini pogođen rečima upućenim sa "Marakane".

V.d. gensek Zvezde Zvezdan Terzić je komentarišući sudijske greške sa kontroverznog meča s Napretkom rekao:

- Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žagubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina.

Ta ista Žagubica sada traži Terzićevo izvinjenje! Zamenik predsednika te opštine Ljubiša Jokvić uputio je pismo Zvezdinom genseku, koje prenosimo u celosti:

"Uvažavajući Ustav naše države, kao i činjenicu da su građani ti koji nose suverenitet, imam moralnu obavezu da, zbog svih mojih uvaženih sugrađana upoznam javnost sa ponižavajućim, nadam se nepromišljenim, javnim istupom gospodina Zvezdana Terzića u vezi sa našom opštinom.

Naime, u sklopu kampanje koju g-din Terzić, kao generalni sekretar, portparol, vd predsednika FK CZ vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, u dnevnim listovima "Kurir" i "Novosti" od 26.09.2014. godine, kao i u ostalim štampanim i elektronskim medijima, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i veličinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava.

Ne želimo da zalazimo u opravdanost njegove borbe, ali to je posao za organe fudbalskih institucija. Međutim, uzimajući u obzir, svetlu istoriju Crvene Zvezde, kosmopolitski duh koji je živeo u klubu i planetarni značaj koji je klub nekada imao, smatramo degradirajućim da se na taj način klupski funkcioner ophodi u javnosti prema jednoj od opština u Srbiji, i prema njenim građanima.

Opština Žagubica je za neke mala, ali nama vrlo značajna. Ima preko 15.000 stanovnika, ogroman turistički potencijal, kapacitete za proizvodnju zdrave hrane i resurse kao što su rudna blaga, vode i šume. Takođe veliki kvalitet koji posedujemo je činjenica da imamo bogatstvo različitosti u strukturi stanovništva gde veliki procenat čine Vlasi, čije kulturne vrednosti i tradiciju negujemo. Bogatstvo različitosti se ogleda i u činjenici da građani vole sport i navijaju za različite klubove i zato je veoma važno da g-din Terzić ima jedan nivo kulture ophođenja prema tim činjenicama.

Želimo da verujemo da g-din Terzić zna šta znači prirodno okruženje, naselje sa malim brojem stanovnika, mešovitom nacionalnom strukturom i harmoničnim životom sugrađana. Ukoliko pati od amnezije, podsetićemo ga i na Mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst.

Iz tog razloga želimo da izrazimo uverenje da će g-din Terzić uspeti da prevaziđe nivoe ličnog ega i učiniti jedini racionalan i pošten gest, a to je da uputi javno izvinjenje građanima opštine Žagubica i time skine mrlju sa sportskog kolektiva koji trenutno predstavlja", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rici77

    30. septembar 2014 | 08:55

    Sta se ovo desava svi se sprdaju sa zvezdom.hahaha

  • sini

    30. septembar 2014 | 09:08

    Gospodine, svakam vam cast,ako je pismen razumece.

  • Mix

    30. septembar 2014 | 08:27

    Svaka čast za Žagubicu i njene organe kada su imali hrabrosti da odreaguju na bahato i nekulturno ponašanje čoveka koji je do nedavno bio lice sa poternice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA