U Realu bi pred gostovanje Ludogorecu trebalo da se plaše jedne stvari - "groblja šampiona"!

Nisu to igrači bugarskog šampiona, to je stadion "Vasil Levski" ili poznatiji u evropskim krugovima kao "groblje šampiona"

  • 3

Kada na papiru pogledate da će u drugom kolu Lige šampiona koplja ukrstiti debitant u ovom takmičenju Ludogorec i aktuelni šampion Evrope Real iz Madrida, sve osim ubedljvog trijumfa "kraljevskog kluba deluje kao naučna fantastika. Međutim, postoji jedna činjenica zbog čega bi u taboru "los blankosa" trebalo bar koliko toliko da strepe.

Nije to u pitanju snaga šampiona Bugarske, niti njegova sjajna partija na debiju protiv Liverpula na slavnom "Enfildu", već Realov problem se zove tradicija koju nosi stadion  "Vasil Levski" u Sofiji. Ovaj bugarski "hram fudbala" poslednjih 40 godina u evropskim krugovima se naziva "groblje šampiona" i to sa dobrim razlogom.

Nijedan tim koji je osvojio pehar namenjen najboljem u Evropi, a da je postom gostovao na ovom zdanju nije uspeo da trijumfuje. čak štaviše poražen je. Tri puta se događala takva situacija, a prvi put je Ajaks 1973. godine bio poražen, zatim Notingem Forest 1980. i Liverpul 1982. Sva tri tima su došli u Sofiju ovenčani titulom prvaka starog kontinenta, ali ih je CSKA vraćao kući pognutih glava.

Doduše sada neće biti protivnik Španaca slavni bugarski klub, već "skorojevići" iz Razgrada kojima UEFA nije dozvolila da mečeve igraju na svom stadionu, već u prestonici, ali svakako tradiciju bi trebalo itekako poštovati. U svakom slučaju, "Vasil Levski" biće ispunjen do poslednjeg mesta, a da li će 42.000 gledalaca prisustvovati padu još jednog šampiona moraćemo da sačekamo kraj meča.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA