Znate li zbog koje Zvezdine zvezde je Lazović pre tri godine rekao NE Srbiji?

Danko je marta 2011. godine zbog neslaganja sa selektorom, zatvorio vrata reprezentacije. Sada je došlo vreme da ponovo zaigra za "orlove"

  • 13

Trenutno, Danko Lazović je najbolji igrač Partizana i njegov poziv u reprezentaciju za mnoge nije iznenađujuć, iako ga u nacionalnom timu nema već tri godine.

Još od perioda kada je igrao za Zenit i kada je zajedno sa Aleksandrom Lukovićem odlučio da kaže NE nacionalnom timu Srbije koji je tada vodio Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda.

Podsećamo vas na izjavu koju je Danko (još nije javno potvrdio dolazak na okupljanje narednog ponedeljka) dao posle odluke 2011. godine da se više ne odaziva reprezentaciji.

Glavni razlog, nesporazum sa Pižonom, koji je sve češće stavljao Danka, tada 27-godišnjaka na klupu.

- Nikada nisam objasnio svoju odluku medijima, ali ću to učiniti zbog navijača. Imam veliko poštovanje prema nacionalnom timu i uvek sam bio srećan kada sam dobijao poziv, čak i kada nisam igrao.

- Za mene je Srbija sve.

- Ipak, u poslednje vreme nisam dobijao šansu da uđem na teren, iako sam bio bar podjednako dobar kao moji saigrači.

- Odlučio sam da se ne svađam sa selektorom, da se ne žalim medijima, da ne govorim neke stvari o drugim igračima iza leđa. Odlazak iz nacionalnog tima bez pravljenja skandala je bila najbolja opcija za ovu situaciju - govorio je tada Danko Lazović.

Inače, Danko je za nacionalni tim nastupao od 2002. godine i na 43 utakmice je postigao 11 golova.

Jedan od tih golova je postigao protiv Jermenije na Marakani u kvalifikacijama za EURO 2008. Upravo protiv ove selekcije Danko bi mogao ponovo da zabeleži minute u dresu reprezentacije.

Njegov poslednji gol viđen je 2010. godine na Farskim Ostrvima kada je otvorio bravu skromnog rivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJENKA

    1. oktobar 2014 | 16:08

    Realno sada ne zasluzuje poziv za reprezentaciju ima puno boljih od njega pa i u Partizanu .

  • Alija NP

    1. oktobar 2014 | 15:19

    Gde njega pa on pojma nema

  • sanjica petrovic

    1. oktobar 2014 | 15:18

    Ajde bre u penziju zajedno sa ovim nulta selektorom.Gde ti to igras i protiv koga da zavredjujes poziv u nacionalni sastav.Bojkot prema reprezentaciji sve dok ovaj KID oprostite DIK vodi SRBIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA