NAJLEPŠA SRPSKA TRADICIJA: Znamo gde će klinci biti svakog vikenda u oktobru! (FOTO)

Manifestacija koja se po 24. put održava i koja okuplja učenike Osnovnih i Srednjih škola biće održana u četiri grada. Finalna serija počinje u Šapcu 3. oktobra, nastavlja se u Požarevcu 11. oktobra i Zaječaru 17. oktobra, a poslednji kros se održava u Kruševcu 18. oktobra

  • 0

Finalna serija RTS-ovog tradicionalnog krosa "Trči kroz Srbiju" ušla je u svoju završnicu, a tim povodom je u prostorijama Atletskog saveza Srbije održana konferencija za medije kojoj su prisustvovale legende atletike, a sada operativci ASS-a, Snežana Pajkić i Slobodan Branković, a njima se priključio i Aleksandar Rajevac, generalni direktor Valjevske pivare koja je glavni sponzor ovog takmičenja.

Manifestacija koja se po 24. put održava i koja okuplja učenike Osnovnih i Srednjih škola biće održana u četiri grada. Finalna serija počinje u Šapcu 3. oktobra, nastavlja se u Požarevcu 11. oktobra i Zaječaru 17. oktobra, a poslednji kros se održava u Kruševcu 18. oktobra.

Povodom jedne od najlepših tradicija u srpskom sportu koja ističe bavljenje sportom među decom, pre svega atletikom, obratila se potpredsednica ASS i nekadašnja šampiona Evrope Snežana Pajkić koja se zahvalila svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja.

- Nastavljamo tradiciju. Hvala svima koji su pomogli ovogodišnju manifestaciju. Nadam se da će nas vreme poslužiti i pozivam decu da izađun u što većem broju na kros, pa ko zna, možda tokom tih finalnih trka padne i neki rekord - rekla je gđa Pajkić koja je ovom prilikom potpisala ugovor o sponzorstvu sa Valjevskom pivarom.

Pored nekadašnje šampionke Evrope, okupljenim predstavnicima medija obratio se i takođe veliki šampion, a sada generalni sekretar ASS Slobodan Branković, koji je davne 1992. godine bio promoter ove manifestacije.

- ASS kao i uvek daje podršku ovom projektu. Deca koja prolaze kroz sportski, a pre svega atletski program kasnije postaju uspešnija u svim drugim sferama života, kao i sporta. To je moje neko lično mišljenje - rekao je Branković.

Krosevi RTS-a biće praćeni na televiziji kao i na Radiju „Beograd“, a na sajtu www.krosrts.rs moćićete da pratite uživo prenos i rezultate takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA