Berluskoni se vraća u predsedničku fotelju Milana i preti Barseloni

Popularni "Il Kavajere" najavio je da preuzima čelnu funkciju u klubu i da se sprema za osvajanje Lige šampiona

  • 0

Milan bi uskoro moga da dobije veliko pojačanje. Ali, ne na terenu, već u samom vrhu klupskog rukovodstva. Gazda Silvio Berluskoni najavljuje da će uskoro opet da preuzme predsedničku funkciju u Milanu. Istina, on je i do sada donosio konačne odluke, ali spekuliše se o tome da će u narednom periodu potpuno da se posveti dešavanjima u klubu.

Berluskoni je morao da ostupi sa predsedničke funkcije pre četiri godine jer je u to vreme bio premijer Italije i zbog sukoba interesa nije mogao zvanično da bude prvi čovek "rosonera". Sada, kada više nije predsednik italijanske Vlade, Berluskoni opet može da se vrati staroj ljubavi... Koliko je ozbiljan u toj nameri, najbolje govori činjenica da je u subotu uživo posmatrao meč u Parmi, koji su "rosoneri" lagano rešili u svoju korist.

- Nisam bio u Parmi skoro 20 godina. Sada opet imam dovoljno vremena da se posvetim Milanu. Pripremam se da opet preuzmem mesto predsednika. Vreme je da Milan zavlada Evropom - poručio je Berluskoni.

Kada su ga novinari upitali kako misli da zavlada, kada mu na putu u Ligi šampiona stoji moćna Barselona, Belruskoni je odgovorio:

- Veliki izazovi vam donose velike rivale. Da biste bili najbolji morate da pobeđujete najbolje. Tako je bilo i pre 15 godina sa Krojfovim drim-timom, pa znate kako su prošli. Ne plašim se ni Barselone ni Mesija. Imamo način kako da im se suprostavimo - rekao je kontorverzni gazda "rosonera".

Berluskoni je Milan kupio 1986. godine i od tada, pa sve do 2004.  godine, obavljao je funkciju predsednika. Potom je morao da odstupi sa te funkcije na dve godine. Opet se vratio 2006., ali je morao posle dve godine da zamrzne funkciju u klubu zbog sukoba inetresa. Za 26 godina pod Berluskonijevom komandom, Milan je osvojo 25 trofeja, što ga čini najsupešnijim predsednikom u istoriji fudbala.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA