ATINSKI DERBI: Navijači Panatinaikosa ratovali sa policijom, meč prekinut! (VIDEO) (FOTO)

Sukob počeo zbog nemogućnosti ulaska svih navijača na stadion. Nekoliko policijaca ozbiljno povređeno. Gorela vatra na jednom od ulaza

  • 0

Po okončanju prvog poluvremena najvećeg grčkog derbija između Panatinaikosa i Olimpijakosa, domaći navijači su se sukobili sa policijom, a pravi rat na ulazima tribina i ispred stadiona pretio je da potpuno prekine meč. Ipak, posle silnih pregovora organizatora i policije (čak i na atletskoj stazi), meč je nastavljen, a onda konačno prekinut u 83. minutu.

Pauza između dva poluvremena trajala je više od sat vremena.

Iako je meč nastavljen, desetak minuta pre kraja susreta, domaće pristalice, očigledno besne zbog svega što se dešava, počele su sa ubacivanjem topovskih udara ka "golu" Olimpijakosa. "OAKA" je odjekivala od eksplozija, a meč je ponovo prekinut.

Prema informacijama iz Grčke, čak je i vatra gorela na jednom od ulaza na stadion.

Sukob je izbio u tunelima koji dovode do tribina, ali i na ulici. Nezvanično, cela frka krenula je zbog velikog broja pristalica "zelenih" koji iz raznoraznih razloga nisu uspeli da uđu na stadion.

U velikim neredima povređeno je dvadesetak policajaca, a više od 50 huligana je uhapšeno.

Panatinaikos je ove sezone već kažnjavan zbog nasilja svojih navijača, pa je gotovo izvesno da jednom od dva najpopularnija grčka kluba slede drastične mere.

Susret je okončan sudijskom odlukom u trenutku kada su gosti imali vođstvo 1:0.

Meč će gotovo sigurno za zelenim stolom biti rešen sa 3:0 u korist tima iz Pireja, koji je praktično osigurao odbranu titule ovim bodovima, jer je sada ispred Panatinaikosa čak 7 poena. "Zelenima" sledi kazna od najverovatnije tri oduzeta boda na startu sledećeg prvenstva. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA