Fiorentina raskida ugovor sa "ljubiteljem srpske dece"

Direktor Panteleo Korvino postao je višak u Fiorentini, u koju je svojevremeno dovodio Kuzmanovića, Jovetića, Gulana, Ljajića, Nastasića...

  • 1

Fiorentina je u zoni ispadanja i nešto je moralo da se menja. Trener Delio Rosi je preživeo, ali ne i sportski direktor Panteleo Korvino. Čovek poznat po afinitetima prema srpskim igračima i šurovanju sa Partizanom i kontorverznim menadžerom Falijem Ramadanijem dobio je otkaz u Firenci.

Korivno nije dobio momentalni otkaz već će do kraja sezone obavljati funkciju, koja u italijanskom fudbalu važi za najodgovorniju za svaki klub. Tada mu ističe ugovor, a klub ne želi da ga produži.

Korvino je dobro poznat i nama u Srbiji. Dok je bio direktor Lećea, iz nikšićke Sutjeske doveo je tada golobrade mladiće Mirka Vućinića i Vukašina Poleksića. U Fiorentinu je prešao 2005. godine, a istakao se dovođenjem velikog broja srpskih igrača ili igrača klubova iz naše zemlje. Tako su u Fiorentinu stizali Zdravko Kuzmanović, Nikola Gulam, Vlada Avramov,  Stevan Jovetić, Adem Ljajić i Matija Nastasić. 

Usko je sarađivao sa kontroverznim menadžerom Falijem Ramadanijem, koji je pretežno iz Partizana dovodio talente u klub iz Firence. Prošle godine se zajedno sa čelnim ljudima iz Partizana i pojedinim menadžerima "pravio lud" i govorio da Fiorentina nije kupila Matiju Nastasića, iako je igrač već trenirao u Firenci. Na kraju je talentovani štoper bez znanja javnosti za male pare otišao iz Humske u Toskanu.

Hteo je da dovede i Lazara Markovića, dok srpskom vunderkindu nije vrtoglavo porasla cena i dok se nisu uključili veći klubovi. Spekulisalo se i o tome da želi u Firencu da preseli Marka Šćepovića, Nemanju Tomića, Aleksandra Miljkovića... 

Sada makar mogu da odahnu navijači Partizana...  Sa Apenina stižu i informacije da je Korvino jedan od kandiata za novog direktora Intera.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vagrant

    15. oktobar 2012 | 20:47

    Da odahnemo zato sto Korvino ide za direktora Intera? Mislim da bi jos vise trebali da budemo zabrinuti! Pogotovo posle vesti da L. Markovic prelazi u Inter!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA