VOLI SRPSKU PICU: Mitrović se goji kad igra za Srbiju! (FOTO)

A baš "dugo" nismo čuli iz Belgije kritike na račun srpskog fudbalera

  • 3

Aleksandar Mitrović je meti kritika u Belgiji praktično od kad je došao u Anderleht prošle sezone. Na početku je to bio zbog kratkog fitilja i specifičnog temperamenta zbog kog je bilo ispada na terenu, ali od početka ove sezone se sportska štampa pavi kilažom našeg reprezentativca.

Mitrović je dobio na kilaži tokom odmora, a "ribanje" Besnika Hasija po tom pitanju je štampa jedva dočekala. Mitrović je na to uglavnom odgovarao na najbolji mogući način - golovima.

Kada je skinuo dres na utakmici sa Genkom (0:0), napravio je grešku, jer je fokus bio isključivo na njegovom stomaku.

"Preveliki je. Trebalo bi mu zabraniti da skida dres," neki su od komentara koji su kuržili društvenim mrežama.

Belgijski mediji pišu da je srpski fudbaler počeo sa dijetom koja zabranjuje određene namirnice, a navodno je s majkom išao u kupovinu svega onoga što su mu nutricionisi prepisali.

Dalje se navodi da je igrač izgubio pet kilograma od kako je došao sa letnjeg odmora u Turskoj. Taman kad je napredovao, početkom septembra je došlo do "vrdanja" u dijeti, pišu dalje Belgijanci, odnosno u onom momentu kad su počele reprezentativne obaveze.

Štampa je dakle našla uzročno - posledičnu vezu, jer smatraju da je životni stil tokom igranja za reprezentaciju Srbije nezadovoljavajući.

"Pojedini reprezentativci lako naruče picu u hotelskoj sobi", navode belgijski mediji, ne navodeći da li to misle generalno ili isključivo za fudbalere Srbije.

Posledica je takva da se "Mitrogol" iz Beograda vraća sa viškom kilograma, a trener Hasi žmuri na jedno oko, nadajući se da će igrač znati da se zahvali angažmanom na terenu, napominju mediji.

Navijači su zavoleli Mitrovića, ali se ujedno i uzdaju da će on biti profesionalan kad je u pitanju u njegova ishrana.

Antoni Vanden Bore je takođe imao problem sa kilažom, ali je u međuvremenu izgubio deset kilograma zahvaljujući strogoj dijeti.

"Nema više Nutele. Ako Mitrović ne bude pratio primer svog saigrača, jedino rešenje kluba bi bilo da ga kazni, mada uprava ne očekuje da će tako nešto morati da radi", zaključuje belgijska sportska štampa.

Na dosadašnjih 11 utakmica u Jupilier ligi i nacionalnom kupu, Mitrović je postigao pet golova.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dio

    9. oktobar 2014 | 13:47

    Samo da daje golove pa nek jede kolko hoče

  • Simon

    9. oktobar 2014 | 14:56

    I ja volim srpsku picu!

  • ks

    9. oktobar 2014 | 15:00

    Trcao si kao lud u taj klub, i zato me zabole uvo bas kako te tretiraju. Pitaj Jestru sta ces i kako dalje, Mitre , Mitre.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA