Da li je Karadžić pominjanjem Vučića ugrozio učešće Srbije u kvalifikacijama za EURO?

UEFA I FIFA imaju stroga pravila kada je mešanje politike u sport u pitanju i zbog izjave predsednija FSS su mogli da kazne naš Fudbalski savez i reprezentaciju, ali on kaže da ne bi trebalo da ima bojazni od toga

  • 26

Ni dva dana posle sednice Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je predsednik ove organizacije Tomislav Karadžić izrekao rečenicu koja je uzburkala javnost u Srbiji u kojoj je izneo tvrdnju da bi Crvena zvezda igrala u Trećoj ligi da nije bilo FSS i premijera Aleksandra Vučića, prašina se ne stišava.

Mnogim fudbalskim poslenicima je nakon ovoga prošla jedna pomisao kroz glavu, a tiče se kakve bi posledice mogla da ima ova izjava ukoliko stigne do UEFA ili FIFA koje izričito zabranjuju mešanje politike u fudbal, fudbalske klubove i fudbalske organizacije i imaju veoma stroge kazne za one koji ih prekrše.

Mnogi su zabrinuto vrteli glavom plašeći se da bi možda ove krovne organizacije mogle da kazne naš nacionalni tim izbacivanjem iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Međutim, tu bojazan je otklonio prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić koji je naveo da su te njegove reči bile pograšno protumačene.

- Ne, nije istina da bi zbog toga mogli da nas kazne, niti mi imamo saznanja da se politika meša u sport. Da razjasnimo Fudbalski savez Srbije je pomogao Zvezdi tako što joj je izdao licencu za takmičenje, iako su uslovi bili na klimavim nogama. Kada je o premijeru Vučiću reč, on je pre nekoliko godina založio ime i ugled da dođe nova garnitura ljudi u taj klub, što je dalo određene rezultate - rekao je Karadžić.

Pomenimo, na kraju da je Telegraf pisao o tome na kakvu je to pomoć mislio predsednik FSS kada je rekao "Zvezda bi bila trećeligaš da nije bilo FSS i premijera Aleksandra Vučića".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox

    10. oktobar 2014 | 11:43

    sta je grobari, kratko pamcenje?! Tadic sa salom u areni, na proslavi titule dacic vodi bakljadu sa sve onim kriminalcima vodjama sa tribine?!

  • Dragan

    10. oktobar 2014 | 11:43

    Kako vi grobari brzo zaboravljate dacica,ruzica,ljajica,marjanovica itd.Pa i ptica na grani zna da ste pola titula od marjanovica pa na ovamo osvojili nergularno.Raznorazni protivnicki igraci,mateus su pricali o tome

  • Sale

    10. oktobar 2014 | 11:58

    Karadžić je bio veoma blag i odmeren u svojoj izjavi, prava istina je da bi FK CZ bio ugašen da nije Vučića i njegove finansijske i svakojake druge pomoći, drugim rečima FK bi završio kao i Košarkaški klub CZ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA