Albanski navijači ne dolaze u Beograd!

Fudbalski savez Albanije oglušio se o zahteve FSS iako je na vreme predočena neophodnost da nam se dostavi spisak navijača koji bi uživo gledali meč, rekao je komesar za bezbednost Milivoj Mirkov

  • 33

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je preporučila da mečevi u glavnim gradovima Srbije i Albanije budu organizovani bez gostujućih navijača, zbog bezbednosti.

To znači da navijači Albanije neće dolaziti u Beograd, kao ni navijači Srbije u Tiranu.

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Milivoj Mirkov potvrdio je da iz bezbednosnih razloga reprezentacija Albanije najverovatnije neće imati podršku navijača na predstojećoh utakmici sa Srbijom u Beogradu, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

- Albanci nisu dostavili spisak navijača, a rok je istekao danas. Fudbalski savez Albanije oglušio se o zahteve FSS iako je na vreme predočena neophodnost da nam se dostavi spisak navijača koji bi uživo gledali meč. To nije urađeno, oni su zahtevali samo ulaznice, bez pristanka na bilo kakvu drugu obavezu -  rekao je Mirkov srpskim izveštačima u Jerevanu.

On smatra da je trebalo ispoštovati zakon i unapred poznate propise.

- S obzirom na to da su propisi jasni i da oni nisu dostavili te spiskove, sada ne može biti ni garantovanja bezbednosti navijača. Obavestili smo nadležne organe i slede sastanci sa policijom, na kojima ćemo saznati njihovo mišljenje - kazao je Mirkov, podsetivši da UEFA strogo vodi računa o bezbednosti na stadionima i da ne bi dopustila da dogovor bude prekršen, odnosno da navijači Albanije dođu u Beograd bez najave.

FSS je prethodno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, ali su Albanci to odbili.

Utakmica u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo na programu u utorak od 20,45 na stadionu Partizana.

(Telegraf.rs/Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. oktobar 2014 | 22:44

    Pametno ne bi se lepo proveli....nisu dobro dosli!!!

  • Bora Grobar

    10. oktobar 2014 | 23:40

    Oce li doci legenda nasa juga i kluba Fadilj Vokri? Da mu jug skandira i da ga pozdravimo!

  • marko

    10. oktobar 2014 | 22:46

    Steta a tolko smo zeleli da dodju.nista idemo mi tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA