TENISKI KLASIK: Đoković ravna račune sa Federerom (14.00)

Srpski i švajcarski teniser odigraće svoj 36. međusobni duel, a za sada vodi Federer sa 18:17 u pobedama, međutim, ne sme se zaboraviti da je Đoković u Kini nepobediv i da ima 29 uzastopnih trijumfa

  • 1

Novak Đoković dobio je novu priliku da izjednači skor u međusobnim duelima sa Rodžerom Federerom, jednim od, ako ne i najboljim teniserom u istoriji ovog sporta. Njih dvojica će u subotu od 14 časova odmeriti snage u polufinalu Mastersa u Šangaju što će biti njihov 36. po redu međusobni duel.

Dva teniska velikana se nisu srela na turnirima još od čuvenog finala Vimbldona kada je trijumfovao najbolji reket sveta i smanjio prednost Švajcarca na 18:17 u pobedama. Srbin je u Kini gotovo nepobediv, za sada ima 29 uzastopnih pobeda, dok se za Federera ne može reći da mu najmnogoljudnija zemlja prija , jer jedini uspeh koji je ostvario jeste zlato na Olimpijskim igrama 2008. godine.

- Nema favorita u ovom našem duelu. Neizvesno je uvek kada nas dvojica igramo - oprezan je bio Novak sa izjavama posle pobede nad Fererom, iako je po mnogima favorit u ovom susretu.

Na kraju pomenimo da će švajcarski teniser od ponedeljka zauzimati drugo mesto na ATP listi i preskočiti Rafaela Nadala, a postoje i teoretske šanse da do kraja godine i izbije na čelo karavana i smeni Đokovića, ali da bi se to dogodilo potrebno je da se poklopi mnogo stvari. Jedna od njih je da srpski igrač na pobedi više ni u jednom meču do kraja godine, a da Švajcarac osvoji sve turnire za koje se prijavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA