Barselona pred izbacivanjem iz Primere zbog podrške nezavisnosti Katalonije!

Predsednik lige je izjavio da će svi klubovi sa severoistoka Španije, pa i Barselona biti izbačeni iz takmičenja u slučaju da Katalonija proglasi nezavisnost, a uprkos tome u klubu su podržali glasanje za nezavisnost na referendumu

  • 4

Španski fudbalski prvoligaš Barselona saopštila je da podržava zahtev Katalonije za glasanje o nezavisnosti, uprkos pretnji da će biti izbačeni iz Primere.

Katalonska regionalna vlada želi da održi referendum o nezavisnosti 9. novembra, dok je Španski sud proglasio taj zahtev nelegitimnim.

Predsednik Španske fudbalske lige Havijer Tebas u utorak je saopštio da će Barselona i ostali klubovi sa severoistoka Španije biti izbačeni iz Primere u slučaju da Katalonija proglasi nezavisnost.

Podsetimo, da je rezervna garnitura dresova Barselone žuto-crvena ove sezone, baš u bojama Katalonije, a da je rukovodstvo lige jedva pristalo da im dozvoli upotrebu takve opreme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kile

    11. oktobar 2014 | 13:09

    Pa njima bi to super bilo, ne bi bilo Reala, pa bi sve ostale klubove punili sa 5-6 prema 0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA