Hamiltonova dominacija za istoriju Rusije i Britanije, hostese ponovo oduševile navijače! (FOTO)

Po drugi put ove godine vozač Mercedesa je ostvario četiri uzastopne pobede, a sa 31. trijumfom u karijeri se izjednačio sa Najdželom Menselom kao vozač sa Ostrva sa najviše pobeda u Formuli 1

  • 1

Na istorijskoj prvoj Velikoj nagradi Rusije trijumfovao je Luis Hamilton, čovek koji ima fantastičan finiš sezone i najbliži je tome da se okiti titulom šampiona sveta po drugi put u karijeri i posle četiri godine prekine dominaciju Sebastijana Fetela koji ove godine ne liči na sebe.

Mercedoseov vozač je trijumfovao ispred svog klupskog kolege Nika Rozberga koji nije ni dobio priliku da ga ugrozi, a Britanac je ovom pobedom po drugi put u sezoni uspeo da veže četiri trijumfa, međutim, što je još važnije jeste da je 31. put uspeo da se popne na najviše postolje u karijeri čime se izjednačio sa Najdželom Menselom kao drugi Britanac sa najviše pobeda u Formuli 1.

S obzirom da je do kraja sezone ostalo još četiri trke i na Hamiltonove vožnje postoji velika mogućnost da postane britanski vozač sa najviše pobeda na Gran prijima i upiše svoje ime u istoriju automobilizma na Ostrvu.

Iza dvojca Mercedesa na treću poziciju se plasirao Valteri Botas iz Vilijamsa, dok je četvrti bio vozač Meklarena Dženson Baton. Ipak, čitava VN Rusije protekla je u znaku podrške belgijskom vozaču Žilu Bjankiju koji se bori za život posle nesreće koja se dogodila na prethodnoj trci, Velikoj nagradi Japana, a svi timovi i vozači su u mu uputili na neki način podršku, dok je njegov Marusi odlučio da u znak poštovanja ima samo jednog vozača na stazi, Maksa Šiltona.

VN Rusije, plasman: Hamilton, Rozberg, Botas, Baton, Magnusen, Alonso, Rićiardo, Fetel, Raikonen...

Poredak vozača u generalnom plasmanu: Hamilton 291, Rozberg 274, Rićiardo 196, Botas 145, Fetel 143, Alonso 141...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    12. oktobar 2014 | 17:41

    Kakvo ..nje od trka.Unistili su f 1 ali bukvalno pocev od zvuka glupih staza pa do konkurencije.Lepse je gledati jugice na uscu i avali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA