Vujošević nikada nije ovako nešto izjavio!

Kako je situacija u Partizanu sve teža, trener crno-belih poručio da njegova ekipa nema imperativ povratka u Evroligu

  • 41

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da će ekipa, uprkos problemima sa povredama i teškoj finansijskoj situaciji, nastojati da ostvaruje rezultate dostojne renomeu kluba, ali i da nema imperativ povratka u Evroligu.

Vujošević je podsetio da ekipu na kraju prošle sezone napustili Saša Pavlović, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Davis Bertans i Leo Vesterman, kao i da klub nije želeo da nastavi saradnju sa Dejanom Muslijem, zbog čega porazi na startu sezone nisu iznenađenje.

- Sa Pavlovićem nije postojao plan o saradnji, računalo se da će Bertans otići u NBA, dok su ostali odlasci uzrokovani materijalnom situacijom. Nijedan kolektiv ne može da preboli tolike gubitke, a da mu životne funkcije ne budu ugrožene. Trudićemo se da radimo i igramo sve bolje, uprkos problemima sa kojima se suočavamo. U ovakvom stanju nemamo obavezu da izborimo plasman u Evroligu naredne sezone - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir, uoči starta u Evrokupu protiv Lijetuvos Ritasa.

On je dodao da mu nije jasno zbog čega su mediji iznenađeni nešto lošijim rezultatima, kao i da takva situacija nije bila ranijih godina kada su crno-beli beležili uspehe.

- Nije hrabrost biti neprijatelj ovog Partizana jer to izaziva simpatije kod većeg dela ljudi u vlasti. Za očekivati je da na sledeća dva gostovanja doživimo poraze. U medijima se plasira informacija da se Partizan nalazi u normalnoj situaciji i da su ovi porazi na početku iznenađenje. Niko se nije čudio kada je Partizan 13 puta zaredom bio prvak Srbije, osvajao Jadransku ligu i bio učesnik F4 Evrolige. Povratkom Dragana Milosavljevića dostići ćemo maksimum, a videćemo za koliko će to ove sezone biti dovoljno - naveo je Vujošević.

Vujošević je istakao da ambicije kluba moraju da budu srazmerne mogućnostima tima i da ne treba imati prevelika očekivanja.

- Ne odustajemo od borbe, ali ne možemo da imamo bolesne ambicije, one moraju da budu srazmerne mogućnostima. Do sada nema vesti da li će se produžiti saradnja sa Telekomom, dok sve što dobijemo do Gasproma ide na regulisanje poreza. Ukoliko se ne produži ugovor sa Telekomom može da se desi da nikoga više ne dovedemo - dodao je Vujošević.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić analizirao je protivnika na startu Evrokupa Lijetuvos Ritas, a posebno je izdvojio trio Amerikanaca - Leslija, Barona i Mozera.

- Ritas je renovirao tim, doveo je osam novih igrača. Tipičan su predstavnik litvanske škole košarke koja forsira šuteve za tri poena, kontru i igru u tranziciji. Posebnu pažnju moraćemo da posvetimo kontroli utakmice i skok igri - rekao je Gašić.

Kapiten tima Milenko Tepić istakao je da će gostovanje u Viljnusu biti teško, ali da se nada dobroj partiji svog tima.

- Prvi deo prošle sezone sam igrao tamo, stabilan su i organizovan klub. Ove godine ne igraju regionalnu ligu i koncentrisani su na dva takmičenja. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezultat - naveo je Tepić.

Utakmica između Partizana i Lijetuvos Ritasa u prvom kolu E grupe Evrokupa igra se u sredu od 18.30.

(Telegra.frs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    13. oktobar 2014 | 19:51

    Xxeexxee..Rent-a-Kar navijaci se primaju..XXAAXXAA.."SVE CE OVO JEDNOM BITI LANI..",ali KK crvena zvezda ce ZAUVEK OSTATI LANI i u JUGOSLOVENSKOJ KK ISTORIJI,POSTO U SADASNJOJ NEZAVISNOJ SRBIJI NISU BILI,NITI CE IMATI PRILIKE DA BUDU SAMPIONI,POSTO SU UGASENI,MRTVI,DEVASTIRANI !!! XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Zufer Avdija

    13. oktobar 2014 | 15:46

    Nikad necemo propasti! Kk Partizan je institucija!!!Partizan ima toliko trofeja,da ovi sa kalemegdana nemaju ni treninga toliko odradjenih, koliko mi imamo mi trofeja.

  • peki

    13. oktobar 2014 | 17:01

    Pocelo kukanje.bas me vas zao.ima boga!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA