Debitovao je protiv Engleza, ali je posle meča morao u vojsku!

Defanzivac Estonije nije imao vremena da proslavi debi u nacionalnom timu, jer je morao da se vrati u kasarnu s obzirom da je nedavno počeo da služi vojni rok

  • 0

Fudbalska reprezentacija Estonije poražena je od Engleske sa 0:1 u kvalifikacijama za EURO 2016, koje će se održati u Francuskoj.

Na ovom meču u dresu selekcije Estonije debitovao je defanzivac Artur Pik, koji je svakako i pored poraza imao razlog da proslavi značajan dan u svom životu, ali za to nije imao vremena. Evo i zašto.

Pik ima samo 21 godinu, a trenutno se nalazi na odsluženju vojnog roka, koji je u Estoniji obavezan za sve muškarce. Sportsti su u odsluženju vojnog roka samo delimično povlašćeni s obzirom da umesto predviđenih osam meseci oni u vojsci ostaju tri, na ubrzanom kursu.

Defanzivac Estonije za meč sa Englezima je morao da dobije specijalnu dozvolu, kako bi odsustvovao iz vojske, a po završetku meča do ponoći je morao da se vrati u kasarnu.

- Utakmica je bila teška za mene, jer nisam imao mogućnost da svakodnevno treniram na fudbalskom terenu - rekao je Pik i dodao:

- Nisam osećao da su Englezi bolji od nas, ali Runije postigao gol, a u fudbalu je rezultat najvažniji. Sada su mi osećanja pomešana, ali je svakako poseban momenat za mene da igram za reprezentaciju - rekao je Pik, koji je u vojsku krenuo krajem septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA