DŽABE ZVIŽDUCI ŠPANACA: Mladi fudbaleri savladali "furiju" i plasirali se na EP! (VIDEO)

Bravo za naše momke, koji su pobedili favorizovanu Španiju, verovatno najbolji evropski tim, sa 2:1 i plasirali se na prvenstvo Evrope 2015. godine

  • 30

Malo ko je verovao kad nam je žreb za baraž kvalifikacija dodelio dvostrukog šampiona i potpunog favorita, ali Srbija je pobedila Španiju! I to rezultatom 2:1!

To znači da će naša mlada fudbalska reprezentacija igrati na Evropskom prvenstvu naredne godine u Češkoj.

Prvi gol bio je autogol, koji je postigao Gaja u 31. minutu. A onda dvominutna drama u zaustavnom vremenu pošto su Španci u 90. minutu stigli do izjednačenja. Ali onda je mladi Kostić herojski pogodio mrežu domaćih i obezbedio pobedu našoj selekciji!

Podsetićemo da su Španci dvostruki šampioni Evrope, koji osam godina nisu izgubili na svom terenu, ali su posle prvog meča u Jagodini kada je bilo 0:0 bilo jasno da naši momci mogu da se nadaju uspehu. I grabili su ka njemu u Kadizu.

Sramno ponašanje na tribinama je bila uvertira za ovaj meč, jer je tokom intoniranja himne Srbije iz nepoznatih razloga usledilo nimalo naivno zviždanje.

Španci su bili opušteniji na početku, jer su se naši prilično povukli i čekali šansu. Domaćini su potom i pravili pritisak, a najopasniji je bio njihov napad preko Iska, čija je lopta na kraju srećom završila preko prečke.

Naši su umalo bili opasni kada je povučenja kontra 2-na-1, ali Kostić i Radoja nisu uspeli da je završe. Međutim, taman kad se očekivalo da će Španija da pritisne gas, usledio je autogol Gaje, koji je pokušao da otkloni opasnost po svog golmana, ali je na kraju istog i savladao.

Akcija je počela time što je Kostić na vreme našao Pešića na levoj strani, koji je šutirao ka drugoj stativi, kada je Gaja uleteo i postigao autogol.

U nastavku su naši momci odlično igrali u odbrani i uspevali da osujete napade Španije, koja je u drugom poluvremenu još više zagrizla! Odolevali su naši fudbaleri, bili čvrsti u odbrani, ali je u 90. minutu itekako nastupilo razočaranje kada je pogodio posle jednog kiksa Sergi Roberto.

Međutim, naši "orlići" nisu odustali! Svega dva minuta kasnije je Filip Kostić uspeo da zatrese mrežu za pobedu posle povučene kontre i time donese opštu radost našoj reprezentaciji i klupi, dok su sa tribina ponovo usledili zvižduci.

Sastavi:

SRBIJA: Dmitrović, Stojković, Veljković, Ćirković, Petrović, Kovacević, Radoja, Čausić, Kostić, Srnić, Pešić

ŠPANIJA: Kepa, Mankiljo, Serhi Gpmes, Muniesa, Gaja, Saul Nihues, Serhi Roberto, Isko, Muniain, El Hadadi, Delofeu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    14. oktobar 2014 | 19:42

    Eh,kada bi i stariji ginuli kao ovi klinci.Svaka cast orlici nasi.

  • SASA

    14. oktobar 2014 | 18:49

    Idemoo

  • VOPI

    14. oktobar 2014 | 19:12

    Ajmo momci izdrzite jos jedno poluvreme. Verujem da ce biti svega, samo bez kontakta u kaznenom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA