KRIVE SU UEFA I FIFA: Zašto je ovo uopšte dozvoljeno?

Hajde da realno sagledamo stvari iako smo majstori u zatvaranju očiju pred onim stvarima koje se toliko jasno vide

  • 10
Stefan Mitrović, Srbija- Albanija Foto: Marko Todorovic

Jedno od gorućih pitanja dan posle skandala i provokacije Albanaca u Beogradu jeste, kako je dozvoljeno uopšte da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija.

Ako se neko dosetio da zabrani prusustvo gostujućim navijačima, zašto je prethodno dozvolio da se mečevi uopšte i odigraju?

Očigledno politika, protiv koje se FIFA (ako ne znate Blater se oglasio povodom meča u Beogradu) i UEFA toliko zalažu da izađu iz fudbala, može da se iskoristi kada upravo ovde organizacije žele.

Sve o utakmici Srbija - Albanija čitajte OVDE...

Podsetimo, da je Srbija u poslednjih 16 godina imala stresne i visokorizične utakmice zbog političkih prilika sa Hrvatskom (četiri puta) i Bosnom i Hercegovinom (dva puta) i sinoć u Beogradu sa Albanijom.

Još nešto, ako Rusija i Gruzija (zabrana duela od 2008. do 2014), odlukom FIFA/UEFA nisu mogle da igraju međusobno, kao ni Jermenija i Azerbejdžan, od ove sezone i Španija - Gibraltar (da, da neko je procenio da će mnogo ekstremno da bude na mečevima Španaca i stanovnika Gibraltara), kako je prošlo "neopaženo" da će dueli Srbije i Albanije proći u miru i veselju, sa sve bahatim ponašanjem čelnika albanskog fudbalskog saveza poslednjih 20 dana, koje su bile najvažnije u pripremi utakmice.

Kako će se sve završiti slučaj Srbije i Albanije, kojima tek predstojić NEMOGUĆI MEČ U TIRANI, znaju samo u UEFA, u organizaciji koja je prva dala signal za ovakvim mečom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.C.

    15. oktobar 2014 | 14:07

    Zabrana siptarskim divljacima

  • Komsija

    15. oktobar 2014 | 13:22

    Misli su da je narod dosao pameti ali ocito da nije..Kada se nesto desi onda je kasno..Sama greska je ta da se uopste igra pred navijacima i nasem terenu.Jer se znalo da ce doci do incidenta nebitno sa koje strane..Treba li su na kakvu livadu jer za bolje i nismo..Dosta sramote za region a kamoli kako ostali gledaju na sve to.

  • Aleksandar

    15. oktobar 2014 | 21:25

    U Albaniju ne treba ici na utakmicu i trebalo bi Albaniji zabraniti da se takmici u svim sportovima do daljnjeg jer nisu za sport....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA