Partizan u problemu: Očajan na terenu, deklasiran na debiju u Evrokupu!

Bolji od crno-belih u prvom kolu Evrokupa bio je domaći Lijetvuos Ritas sa 92:65

  • 33

Treći poraz u četiri susreta košarkaša Partizana na startu sezone. Posle pobede i dva neuspeha u ABA ligi crno-beli su doživeli neuspeh i na startu takmičenja u Evrokupu i to od Lijetuvos Ritasa sa 92:65.

Crno-belima je neophodan vođa, jer je najveće pojačanje Edo Murić još uvek mlad da bude lider ekipe, dok iskusniji igrači Tepić, Gagić i Bogdanović nisu tipovi igrača koji postižu u proseku 15 do 20 poena na meču.

Upravo to su iskoristili Litvanci, koji su već u prvom periodu, u kojem su postigli šest trojki, stekli dvocifrenu prednost i već tada gotovo rešili pitanje pobednika.

Uz to crno-beli su imali čak 25 izgubljenih lopti, pa ubedljiv oraz i ne čudi, kao to je pre meča i najavio trener Duško Vujošević.

Najefikasniji u timu crno-belih bili su Gagić i Milutinov sa po 12 poena, a oni su ujedno bili i jedini dvocifreni. Sa druge strane Ritas je predvodio Lesli sa 18 poena, koliko je postigao i Lukauskis, a dvocifreni su bili i Kavaliuskas 14, Mozer i Orelika 13.

Prednost Lijetuvosa je već do poluvremena iznosila 18 poena - 47:29, a početkom drugog dela i plus 26. Izabranici Duška Vujoševića su se krajem treće četvrtine trgli smanjili zaostatak na pristojnih 13 razlike, najviše zahvaljući Muriću koji je u tom periodu postigao osam poena.

Ipak nisu imali snage da dodatno ugroze Litvance, koji su ponovo dodali gas i na kraju slavili sa maksimalnih 27 poena razlike.

KK Lijetuvos Ritas: Lesli 18, Dambrauskas 2, Juskevičijus 5, Lukauskis 18, Baron, Seskus, Valejka 4, Gecevičijus 5, Orelik 13, Natiazko, Kavaliuskasa 14, Mozer 13.

KK Partizan: Tepić 9, Kuzeloglu, Murić 9, Marinković 5, Dalo 3, Milutinov 12, Gagić 12, Andrić 3, Milutinović 4, Bezbradica 1, Bogdanović 4, Šalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IGOKEAC GROBAR 2007

    15. oktobar 2014 | 20:16

    Ocekivao sam veliki poraz al 27 razliku. Auuuu dal ovaj Ritas uopste zna da ste "institucija"hohohoho. Lepo ssm rekao bilo bi MIT ili CUDO da izgubite sa manje od 20 razlike! Prostitucija se nastavlja i za vikend! J.bi ne vadi

  • kk prosjak nis

    15. oktobar 2014 | 20:25

    da vidimo sad tu duletovu magiju,ali kad nemas igrace nemozes ni biti dobar!to grobari da vam bude jasno,a ne da zivite u zabludi da je ovaj vas trener neki mag!sluzicete vi za kos razliku dugo,dugo godina!

  • grobar do koske

    15. oktobar 2014 | 20:33

    XXAXXAA..Ako se ovakva igra NAJUSPESNIJEG SRPSKOG KLUBA SVIH VREMENA bude ponavljala narednih 15 godina,znacu kako je bilo bludnici decenijama unazad..!! XXAAXXAA...Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA