NEMA KRAJA ALBANSKOM BEZOBRAZLUKU: Zastava na stadionu je jedina koju imamo!

U drugom delu saopštenja koje je napisao Gazmend Malo, osim žalbi na "Marš na Drinu" u FSA su otišli još dalje tvrdeći da je jedini način da se vijore njihova nacionalna obeležja na stadionu bio upravo onaj koji je učinjen

  • 9
FK Srbija FK Albanija, albanska zastava Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Albanije pokušava na sve načine da skine sa sebe, svojih igrača i navijača krivicu za dešavanja u na meču između njihove selekcije i Srbije u Beogradu. Osim dela saopštenja u kome se žale na to što je pušten "Marš na Drinu" sa razglasa, pojavio se i ostatak čitavog teksta koji je napisao Gazmend Malo, direktor marketinga i odnosa sa javnošću FSA.

U tom drugom delu njihovog saopštenja navode se još veće neistine o svemu što se dešavalo optuužujući i naše fudbalere za nesportsko ponašanje, ali čini se da će svakog šokirati činjenica da su naveli da je zastava koju je doneo dron na stadion u stvari jedina zastava koju njihova zemlja ima.

- Sa posekotinama, modricama i krvavim ranama po glavama, albanska reprezentacija je bila, razumljivo, emotivno i psihički uzdrmana i kao takva nije molga da igra prelepi sport u tako ružnoj, ružnoj situaciji. Srpski mediji su baš poleteli u svojoj nameri da okrive naše predivne momke, čak i izmišljajući smešne priče kao onu u kojoj se spominje brat našeg predsednika Vlade i to kao osoba koja je kontrolisala letelicu.

- Neki srpski mediji su čak išli dotle da tvrde da je Olsi Rama, brat albanskog premijera uhapšen, što svakako nije bio slčaj, ali priroda negativne propagande i počiva na takvim lažima. Tužno je čuti stavove FSS, koji nije imao hrabrosti da preuzme odgovornost za njihov kompletan kolaps bezbednog organizovanja međunarodnog sportskog događaja.

- Srpska strana izgleda nije sposobna da osudi nasilje, ekstremizam i nacionalizam koji su prikazani u Beogradu, već joj je draže, prosto je previše zauzeta političkim izjavama koje nemaju nikakvu svrhu osim da sa brane sramne činove rasističkog nasilja i nesportskog ponašanja njihovih igrača, navijača i obezbeđenja.

- Kada je ''dron'' preleteo stadion, a bio je to jedini način da se vijore naše nacionalne boje u agresivnom, neprijateljskom okruženju, nemir je trajao već 40 minuta. Albanska zastava je smatrana provokacijom - navodi se u saopštenju.

Očigledno je da su u Fudbalskom savezu Albanije, pokušavajući da skinu krivicu sa svojih navijača i sebe, izmislili da su na njihovoj zastavi ucrtane granice "Velike Albanije" i da ono što je doletelo na stadion Partizana nema nikakve veze sa zastavom njihove zemlje.

Ovde možete pročitati sve vesti u vezi sa dešavanjima na utakmici Srbija - Albanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    16. oktobar 2014 | 20:17

    Samo me interesuje ko vam je osmislio citav ovaj scenario? Amerikanci su vam garantovano poslali svoje scenariste za filmove naucne fantastike, vi ste dobro naucili uloge, tu je i dron...sta reci vise. Godinama unazad ste uvezbavali kukanje, usput ste onako po navici palili sve sto je srpsko, pa opet kukali kako ste izazvani, jadno. Ko vam sada poveruje, taj nije pri sebi.

  • Jasson Born

    16. oktobar 2014 | 20:55

    Izjavom da "je to bio jedini nacin da se viori i navodno NJIHOVA ZASTAVA!!!!",pa ljudi FSA je PRAKTICNO PRIZNAO DA JE FSA PLANIRAO TAJ DRON i da to sigurno nije uradio neki navijac ili grupa navijaca,vec FUDBALSKI SAVEZ ALBANIJE i to sa namerom da se izazove neki nered da bi prekinuli utaknicu kako bi okrivili Srbiju za nered kako bi Srbija bila kriva (Djenova!!!),na njihovu zalost to se nije desilo i oni su jednostavno otisli sa utaknice a sada pricaju price za malu decu!!!Ja bih molio "nekog" iz naseg Fudbalskog saveza da ovo zapazanje objavi i da kazu Platiniju (ali JAVNO!!!!) da je to sve planirai FSA i da su ovom izjavom to i priznali SAMI i da bi trebalo da budu kaznjeni zbog toga mnogo drasticnije nego sto je kaznjena Srbija!!!!!!!!!!!!!! Pozdrav

  • Obilic

    16. oktobar 2014 | 21:34

    A i nije vam neka zastava. Sama je pala pod srpske noge. Od straha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA