ZVEZDIN ČAS GALATASARAJU U ARENI! Crveno-beli potpuno nadigrali turskog velikana! (FOTO)

Crveno-beli prikazali fenomenalnu partiju u prvom kolu Evrolige i zabeležili prvu pobedu nad turskom ekipom u tri međusobna susreta

  • 93

Crvena zvezda želi plasman u Top 16 fazu Evrolige, i do nje će nesumnjivo stići ako bude prikazivala igru kao protiv Galatasaraja!

Crveno-beli su na startu evropske sezone savlаdali turskog velikana pred punim tribinama "Kombank Arene" 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20)!

Ključ pobede je bio u odličnoj odbrani i u tome što su ključni igrači bili motivisani i razigrani, pa su u retkim momentima pada koncentracije u prvoj i trećoj četvrtini fenomenalno reagovali i vraćali se u igru.

Najveća prednost crveno-belih išla je do 18 poena, a Galata u velikom delu meča nije mogla da pohvata konce, jer je Zvezda defanzivno bila gotovo perfektna.

Najbolji pojedinci bili su Markus Vilijams i Boban Marjanović. Amerikanac je upisao 15 poena i šest asistencija, dok je stameni centar meč završio sa 22 poena i deset skokova. Dvanaest poena postigao je Jaka Blažič, koji je "Arenu" podigao na noge sjajnim zakucavanjem.

Odličan u turskoj ekipi bio je Zoran Erceg sa 17 poena, dok je 11 upisao Pietro Aradori.

Zvezda je dobro počela utakmicu kontrolišući reket preko Marjanovića i Mitrovića. Iako je Galatasaraj prvi poveo, usledila je serija domaćih koji su brzo poveli 13:6 preko Dženkinsa, Vilijamsa i Marjanovića.

Usledio je pad u igri koju su gosti znali da iskoriste, pa su serijom 11:2 lako došli do vođstva preko Aradorija i Aldemira. Crveno-beli su počeli da greše, usledila je nepreciznost sa distance, pa je Atamanova ekipa imala višak od tri poena posle prvih deset minuta.

A onda sjajna druga četvrtina u kojoj je na snazi sve vreme bila fantastična Zvezdina odbrana. Za samo minut, crveno-beli su napravili seriju zahvaljujući Jaki Blažiču. Prvo je Cirbes zakucao, a onda je Blažič u svom ratobornom stilu ukrao loptu i efektno zakucao. U narednom napadu je Slovenac novim poenima doneo Zvezdi "plus 5".

Igra Galate je počela da se se raspada - grešili u napadu, crveno-beli su im lagano sekli lopte, i preko kontri su uglavnom stigli do najveće prednosti od "plus 16".

Tvrdo se igralo u nastavku, malo koševa je viđeno u uvodnim minutima, a Zvezda je uspela da dostigne najveću prednost od 18 poena. Opet je usledio manji pad a Galatasaraj je napravio seriju 0d 9:0 koju je započeo Erceg, a odgovor domaćih bio je adekvatan!

U glavnoj ulozi, Markus Vilijams: nekoliko fenomenalnih napada, u pravom momentu je nalazio Marjanovića pod košem, a razigravao je i ostale saigrače. "Arena" je eksplodirala kada je u poslednjoj sekundi treće četvrtine pogodio za 63:48.

Ta trojka je slobodno rečeno prelomila meč, jer u nastavku nije bilo promene u dominaciji na terenu. Galata je poslednju deonicu odigrala u nokdaunu dok je Zvezda sigurno održavala prednost za prvu pobedu u sezoni, sve do poslednjih tri minuta, kada je Atamanova ekpa uspela da umanji razliku i ne ode kući sa porazom višim od deset poena.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 8, Lazić 1, Blažič 12, Kalinić 5, Marjanović 22, Tejić, Dženkins 4, Jović, Cirbes 6.

GALATASARAJ: Micov 4, Erceg 17, Džavai 7, Gonlum 3, Vugiukas, Pocijus 7, Aldemir 6, Aradori 11, Smit 6, Arojo 7, Guler, Arslan.

Grupa D, 1. kolo:

Laboral Kuča - Neptunas 88:69

Crvena zvezda - Galatasaraj 76:68

Valensija - Olimpijakos 68:71

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KEKEC

    16. oktobar 2014 | 22:15

    Iskreno, prvi put da navijam za Zvezdu u nekom meču. Imaju sve, ne samo za f16, možda i za fajnal for. Kao Srbin i partizanovac, to im od srca želim.

  • M.Dj

    16. oktobar 2014 | 22:47

    Stiglo je Zvezdino vreme. Ove sezone ocekujem da Zvezda osvoji ABA ligu i prodje u top 16 evrolige,mozda i na F4. A od Partizana ne ocekujem nista, jednostavno dosao je red na Zvezdu da zameni Partizan koji je svih prethodnih godina sjajno predstavljao Srbiju u Evropi. Srecno Zvezdo...

  • Real

    16. oktobar 2014 | 23:00

    Svaka cast. Grobar sam ,al opet kazem svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA