RADONJIĆ: Zadovoljstvo je biti dominantan nad ovakvim timom!

Trener crveno-belih je posle meča bio izuzetno zadovoljan, naročito odbranom koju su odigrali njegovi igrači

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde priredili su sjajnu predstavu svojim navijačima na startu Evrolige pobedom nad Galatasarajom 76:68. Odlično su igrali u prvom poluvremenu kada su i došli do prednosti koja su održavali do samog kraja, a trener Dejan Radonjić je kazao da je ključ trijumfa bio u odbrani.

- Hvala fenomenalnoj publici koja nas je svih 40 mintua nosila da dođemo do značajnog podviga. Igrali smo kvalitetno u fazi odbrane, protiv protivnika koji ima u planu učešće na fajnal foru. Apostrofirao bih da je na početku postojala bojazan i da ekipa neće uspeti da se izbori sa pritiskom, kao što se događalo prošle sezone, ali pokazalo se drugačije - rekao je Radonji posle meča i dodao.

KK Crvena zvezda - KK GalatasarayFoto: Marko Todorovic

- Imali smo dug interval dobre igre, bez oscilacija, ali moramo da budemo još spremniji da bismo igrali u ritmu kao što smo igrali prvo poluvreme. Morali smo u završnici da pogodimo još neki put ili slobodno bacanje da ne bi bilo neke panike. Galatasaraj je sjajan tim i nije im prvi put da igraju u ovakvom ambijentu, ali mi smo uspeli da ih uvedemo u nešto, odnosno, naša mladosti i energija su ih uveli u pogrešan ritam.

Strateg crveno-belih je na kraju pomenuo da mu je drago da su njegovi igrači bili nadmoćniji nad košarkašima koji imaju mnogo više iskustva i da će upravo to pokušavati da primeni u narednim mečevima.

KK Crvena zvezda - KK GalatasarayFoto: Marko Todorovic

- Zadovoljstvo je što smo bili značajno dominantniji u odnosu na njih. To nam je iskustvo koje ćemo pokušati da prenesemo u naredne mečeve. Mi smo u završnici došli do faze da kada je utakmica već  bila rešena i to je dovelo do opuštanja i promašili smo nekoliko potvorenih šuteva na kraju, ali to nije slabost i može da se popravi, već u narednim mečevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA