Trofej Lige šampiona stigao u Beograd! (FOTO)

Promoteri trofeja Lige šampiona u Srbiji su rekorder u dresu reprezentacije Srbije Dejan Stanković i bivši igrač Real Madrida Mičel Salgado

  • 2

Rekorder po broju utakmica za fudbalsku reprezentaciju Srbije Dejan Stanković i nekadašnji španski reprezentativac Mičel Salgado doneli su danas originalni trofej Lige šampiona u Beograd, u sklopu Ture trofeja koji predstavlja UniKredit banka.

- Osvojiti Ligu šampiona je nešto o čemu sanjate kada počnete da igrate fudbal. Još se sećam uzbuđenja koje sam imao nekoliko trenutaka pre nego što sam ga uzeo u ruke - rekao je Stanković, koji je trofej podigao posle pobede Intera nad Bajernom u finalu elitnog takmičenja 2010. godine.

Na konferenciji za medije u Beogradu, kao ambasador Tura, bio je i dvostruki osvajač trofeja, nekadašnji desni bek Reala Mičel Salgado.

- Dva puta sam osvajao titulu, prvi put protiv Valensije 2000, a zatim dve godine kasnije protiv Leverkuzena kada je Zidan postigao onaj čuveni gol. Počeo sam da igram fudbal sa četiri godine i kada sam prilazio trofeju cela karijera mi je prošla kroz glavu, bio je to najlepši osećaj - istakao je Salgado.

Stanković je otkrio da je prvi put video trofej 1991, kao 13-godišnjak kada je Crvena zvezda slavila u Bariju, dok je Salgado dodao da je prvo finale koje pamti, ono iz 1994. godine, kada je Milan predvođen Dejanom Savićevićem "pregazio" Barselonu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da mu je velika čast što je trofej stigao u Beograd.

- Više od 20.000 fanova ove godine, u Bratislavi i Beču, videlo je trofej i pozvao bih Beograđane da i oni dođu i osete atmosferu koja je vezana za najelitnije klupsko takmičenje - rekao je Mali i dodao da je, kao čovek koji se vodi tezom "u zdravom telu i zdrav duh" veliki cilj grada da vrati sport među decu u škole.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da se zahvali Stankoviću, čija je Fondacija skupila 500.000 dolara za ugrožene od poplava i najavio izgradnju 27 stanova u Obrenovcu od tih sredstava.

Stanković, koji je sa Interom postao šampion Evrope u sezoni 2009/2010, rekao je na konferenciji za novinare da mu nije žao što to nije učinio i sa Zvezdom.

- Svako se rodio u pravo vreme i bio na pravom mestu. Ništa ne bih menjao kada sam ja u pitanju. Mislim da sam imao, takoreći, perfektnu karijeru. Za naš sport je istorijski uspeh to što je Zvezda postala šampion Evrope - rekao je Stanković prilikom predstavljanja trofeja.

Stanković je dodao da neće biti lako ponoviti uspeh iz 1991. kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope.

- Traži se rešenje, ali zbog mnogo toga nije lako. Nadam se najboljem, iz sveg srca jedva čekam da vidim jednu našu ekipu u grupnoj fazi. Ali, rešenje ne znam - istakao je Stanković.

Stanković je kao ambasador zajedno sa nekadašnjim fudbalerom Real Madrida Mičelom Salgadom doneo trofej u Beograd.

- Stvarno je lepo vratiti se u Beograd i imati čast da budem ambasador i donesem trofej u grad gde sam počeo karijeru i gde sam sanjao da jednog dana osvojim Ligu šampiona - rekao je Stanković.

Nekadašnji kapiten reprezentacije je ocenio da je Aleksandar Kolarov sledeći srpski fudbaler koji će osvojiti Ligu šampiona, sa Mančester Sitijem.

Predsednik Izvršnog odbora UniKredit banke Klaudio Chezario naglasio je da je oduševljen što je trofej po drugi put u Beogradu, a posebno se zahvalio Stankoviću, koji je doneo trofej u rodni grad.

Trofej Lige šampiona svi građani moći će da vide na beogradskom Trgu republike do nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. oktobar 2014 | 15:12

    Ja sam ovaj trofej video 1991. A mozete ga videti svaki dan u Ljutice Bogdana. 1

  • IGOKEAC GROBAR 2007

    17. oktobar 2014 | 16:06

    Znaju li jugosloveni sta je ovo? Cemu ovo sluzi hahaha njihov najveci trofej je lopta lige sampiona u muzeju. 3000-mit ili cudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA