KADU ZA TELEGRAF: Zvezda može da pobedi u derbiju! Gol protiv Partizana mi je najvažniji u karijeri! (VIDEO)

U razgovoru za naš portal, nekadašnji vezista crveno-belih šalje podršku nekadašnjem klubu u 147. derbiju, govori o golu koji se i danas prepričava, ali i o tome u čemu se Zvezda i njegov sadašnji klub Šerif bitno razlikuju

  • 3

Ne igra više u crveno-belom dresu, ali svom bivšem klubu želi pobedu u 147. večitom derbiju.

Mendeš Kadu, Brazilac koji je bio član Crvene zvezde pune četiri godine, i za to vreme je spoznao važnost duela sa Partizanom. Na početku razgovora, pitali smo ga da li mu nedostaju te utakmice.

Nekadašnji Zvezdin vezista možda nije imao tretman jako važnog igrača, ali je uspevao da svojim zalganjem na terenu osvoji srca Delija, koje i dalje prepričavaju onaj gol za pobedu, u poslednjem minutu 142. derbija.

- Taj gol koji sam postigao u poslednjem minutu smatram najvažnijim u mojoj karijeri, s obzirom da je Partizan imao jak tim, a da Zvezda dugo nije pobedila. U poslednjem momentu smo to uspeli - priseća se Kadu, da bi potom istakao da veruje u svoj klub i pred 147. derbi.

- Mislim da će Zvezda pobedi. Klub ima sve za pobedu. Nisam mnogo pratio srpsko prvenstvo, ali kad god imam vremena, odgledam utakmicu i mislim da Zvezda može ponovo da osvoji titulu.

A kad smo već kod titule, Kadu više nije bio u klubu kad je Zvezda konačno prekinula dugogodišnji post.

- Mnogo mi je bilo drago zbog kluba u kom sam odigrao toliko mnogo mečeva. Razumem i kakvu su sreću momci u tom momentu osećali.

ŠERIF NEMA PUNE TRIBINE, ALI...

Već drugu sezonu Kadu provodi u Moldaviji, i ne oseća preveliku razliku u mentalitetu u odnosu na Srbiju.

- Ima razlike, ali ne prevelike. Ljudi u Srbiji i Moldaviji su slični. Srećan sam u Tiraspolju, i postoje sve uslovi u organizovanom klubu da budeš srećan, jer uprava radi sve za igrače. Glavna razlika između Šerifa i Zvezde je što ovde nema punih tribina, dok je podrška navijača u Srbiji jaka. Ipak, nemaju mnogi klubovi u Srbiji, i generalno u Evropi, uslove kao u Šerifu - jasno je poručio Kadu, čiji klub ove sezone ipak ne igra na evrosceni.

- Navijači su razočarani i bilo je teško prevazići taj neuspeh. Nadam se da ćemo sledeće godine igrati u evropskom takmičenju. Siguran sam da ćemo ponovo biti šampioni - poručio je Kadu, koji i u dalekoj Moldaviji koristi srpski jezik.

- Nisam zaboravio srpski jer sve vreme komuniciram sa hrvatskim trenerom Zoranom Zekićem. Ovde se govori ruski, pa sam i njega naučio malo.

Kao i svi Brazilci, Kadu ne može da razume debakl njegove reprezentacije na ovogodišnjem Mundijalu

- Jako težak poraz za ceo Brazil, ne samo za reprezentaciju. Takvu katastrofu niko nije očekivao, i niko to ne može da razume. Evo i ja čak i sad ne znam da kažem šta se desilo. Fudbal je fudbal... - zaključio je na kraju Mendeš Kadu, koji i dalje dolazi u Beograd, ali kao turista. Za sad.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA