AGUERO - TOTENHEM 4:1: Pet golova, četiri penala, dva promašena i poker Argentinca! (VIDEO)

Aguero je postao tek drugi igrač Sitija koji je postigao četiri gola na jednom meču, a pre njega je to učinio još samo Edin Džeko i to takođe protiv "pevaca"* Inače, Argentinac je uspeo da stigne i da promaši penal, što je učinio i Soldado iz redova gostiju

  • 0

Neverovatan uvodni meč 8. kola Premijer lige odigrali su Mančester Siti i Totenhem, mada bi zasluge za to trebalo da idu i na račun glavnog sudije Džonatana Mosa. Na kraju trijumf 4:1 domaćeg tima, uz čak četiri dosuđena jedanaesterca, a samo dva realizovana i jedan crveni karton.

Utakmicu je obeležio Serhio Aguero koji je postigao sva četiri pogotka za svoj tim, a uz to je stigao i da promaši penal, ali i da dva puta zatrese mrežu sa bele tačke. Argentinac je stigao do kote od 61 gola u dresu "građana" čime je postao najbolji strelac u istoriji kluba u Premijer ligi.

Argentinac je ostvario drugi het-trik ove sezone, a peti otkako je obukao dres Sitija, međutim, ono što je najvažnije i podatak za kuriozitet jeste da je postao tek drugi fudbaler ekipe sa "Etihada" koji je uspeo da četiri puta zatrese mrežu na jednom meču, a pre njega to je učinio još samo Edin Džeko, a obojica su to uradila protiv Totenhema.

No krenimo redom sa dešavanjima. Već u 13. minutu "gaučos" je pronašao sebi prostor za šut i done rano vođstvo svom timu, ali samo dva minuta kasnije Kristijan Eriksen izjednačio rezultat, a onda je krenula serija jedanaesteraca.

Prvo je arbitar Mos, kome je ovo bio tek šesti meč u Premijer ligi, dosudio faul nad Lampardom u šesnaestercu "pevaca", a siguran izvođač sa bele tačke bio je Aguero, da bi samo 12 minuta kasnije, delilac pravde ponovo pokazao na belu tačku i dao priliku Agueru da upiše het-trik na svoj račun, ali ovaj to nije iskoristio.

U 62. minutu Totenhem je dobio priliku da sa penala dođe do izjednačenja, ali je Soldado, nad kojim je i napravljen prekršaj, propustio da to učini, a četiri minuta je stigla kazna, jer je sudija svirao još jednu najstrožu kaznu za domaćina i uz to pokazao crveni karton Faciju, a Aguero drugu priliku za het-trik nije mogao da propusti, da bi na kraju u 75. minutu postavio konačan rezultat.

Premijer liga, 8. kolo:

Subota

Mančester Siti - Totenhem 4:1

(Aguero 13, 20(p), 68(p), 75 - Eriksen 15, c.k. Facio 67)

Arsenal - Hal 16.00

Barnli - Vest Hem 16.00

Kristal Palas - Čelsi 16.00

Everton - Aston Vila 16.00

Njukasl - Lester 16.00

Sautempton - Sanderlend 16.00

Nedelja

Kvins Park Rendžers - Liverpul 14.30

Stouk - Svonsi 17.00

Ponedeljak

VBA - Mančester junajted 21.00

Tabela: Čelsi 19, Mančester Siti 17(+1), Sautempton 13, Mančester junajted 11, Svonsi 11... Njukasl 4, Barnli 4, KPR 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA