Natpis "Smrt Srbima" na stadionu Slavije u Istočnom Sarajevu!

Nepoznata lica su, preko već postojećih grafita navijačke grupe "sokolovi", ispisala sadržaje mržnje poput "smrt Srbima", "svi ste vi Turci", "islam"

  • 6

Šovinistički natpisi "smrt Srbima" i "svi ste vi Turci" osvanuli su ispod severne tribine stadiona "Slavija" u Istočnom Sarajevu, pred prvu domaću utakmicu istoimenog kluba i "Travnika".

Nepoznata lica su, preko već postojećih grafita navijačke grupe "sokolovi", ispisala sadržaje mržnje poput "smrt Srbima", "svi ste vi Turci", "islam", piše "Glas Srpske".

Osim grafita mržnje prema jednom narodu, na navijačkom grbu "Slavije" ispisano je "Željezničar" i naziv navijačke grupe tog sarajevskog kluba "manijaci".

U "Slaviji" su ogorčeni primitivizmom pojedinaca koji unose mržnju i netrpeljivost u društvo, a posebno zbog onih koji pokušavaju da negativne konotacije unesu i na sportske terene.

- Od sitnih stvari kreću krupne i moram da kažem da sam ogorčen iskazanim primitivizmom. Očekujem da će istražni organi uraditi svoj posao i da će izvršioci i nalogodavci ovog vandalizma biti kažnjeni - poručio je predsednik kluba Zdravko Šavija.

Iz fudbalskog kluba "Željezničar", čije se ime takođe našlo na grafitima, ogradili su se od ovog incidenta i osudili svaki vid promovisanja nacionalizma.

Pripadnici Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo izvršili su uviđaj i istraga je u toku, piše list.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    20. oktobar 2014 | 13:00

    Izgleda da im nije dosta jedne Srebrenice...

  • Ja

    20. oktobar 2014 | 15:52

    Opet to tako pocinje ljudi jednom izadjite u svet i vidite kako normalan svet zivi

  • radikal knin

    21. oktobar 2014 | 16:17

    Nema zime za srpsku radovane mirno spavaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA